Nederland Leest 2019

Onno Blom, Maarten t Hart en Debat in de Bieb

In november leest heel Nederland het geschenkboek Winterbloei van Jan Wolkers. In dit boek belicht biograaf en Leidenaar Onno Blom de schrijver en hoe hij in staat was de aarde te bewonderen. Het boek is in november gratis af te halen in de bibliotheek.

Schrijvers Onno Blom en Maarten ’t Hart gaan in gesprek over de liefde voor de natuur tijdens Nederland Leest. 

Op zondag 24 november geeft Onno Blom om 13.30 uur een lezing over het boek Winterbloei in bibliotheek Nieuwstraat. Maarten ’t Hart sluit aan als speciale gast. Ze gaan in gesprek over biologie, de liefde voor de natuur, het opgroeien buiten de stad en de dwalingen der gereformeerden. De lezing is gratis te bezoeken en aansluitend is er een signeersessie boekverkoop (mogelijk gemaakt door boekhandel de Kler).

Debat in de Bieb
Om 15.15 uur start Debat in de Bieb over duurzaamheid en biodiversiteit in de stad met sprekers Koos Biesmeijer (Wetenschappelijk Directeur Naturalis Biodiversity Center en Hoogleraar Natuurlijk Kapitaal Universiteit Leiden), Martine van Schaik (Partij voor de Dieren Leiden). De andere gasten maken we binnenkort bekend.

Thema NL Leest 2019: Duurzaamheid
In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek. Lees hier alles over Nederland Leest 2019.

Nederland Leest samen op Hebban. Lees je mee? 
Rondom de Nederland Leest-campagne organiseert Hebban online leesclubs om Winterbloei van Jan Wolkers te bespreken. Met de bij de bibliotheken gratis af te halen verhalenbundel kan jij aansluiten! Wij hebben geen eigen leesclub maar je kunt wel meedoen in een van de openbare regioleesclubs. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Wil je meer informatie? Klik dan hier.