Workshops meivakantie: een terugblikOp de dinsdag werd er door alle leeftijden gedanst op stoere muziek; van top 40 tot hip-hop! Op woensdag klonken er - ietwat verlegen maar - prachtige kinderkeeltjes door het gebouw tijdens de workshops zingen. ‘S middags werd er hard geoefend op de kleine gitaar, genaamd ukelele.

De donderdag stond in het teken van Nieuwe media. De ochtend gingen de deelnemers aan de slag met  macro-fotografie, waarbij de deelnemers met een camera en speciale lens het park in gingen (zie foto’s)! Later op de dag werd het Huis van de Buurt overgenomen door groepjes met kinderen en camera’s tijdens de workshop Vloggen. Presenteren voor de camera en dansen in een timelapse ging hen goed af.

In de hal van het buurthuis konden deelnemers een tekening maken voor het Van RIJN festival. Op deze tekening konden zij laten zien wat zij het allermooiste plekje in Leiden vinden. De stapel tekeningen geven wij aan de organisatie van het festival, waarna een kunstenaar zich er door zal laten inspireren. Misschien zie je jouw tekening wel terug in de stad tijdens het festival!