Leiden vertelt

Iedereen zit vol verhalen. Vaak kun je er duizenden schrijven, ze maken wie je bent. De cultuurcoaches van de gemeente Leiden verzamelen ze. Samen met Leidenaren wordt het verhaal van de stad geschreven. 

Deel 2. Verhalen van uw familiegeschiedenis

Ter gelegenheid van de maand van de Geschiedenis in oktober zijn wij benieuwd naar uw familiegeschiedenis! Uit wat voor familie komt u? Hoe heeft u uw partner ontmoet? Wat voor obstakels heeft u overwonnen met uw familie?

Op dinsdag 27 oktober organiseren de Leidse Cultuurcoaches een bijeenkomst in woon/zorgcentrum De Parelvissers. Heeft u een bijzondere familiefoto en -verhaal wat u met ons wilt delen? Meld u dan aan voor de bijeenkomst door een mailtje te sturen naar cultuurcoach@bplusc.nl

Let op! Aanmelden is verplicht, anders kunt u niet deelnemen.

 

Deel 1. Sprankelgedachten

In een tijd dat we aan huis gekluisterd waren, vroegen we Leidenaren hun sprankelgedachten met ons te delen. Anna Ravve, docent van NL-educatie in Leiden, besloot met haar cursisten mee te doen aan ons project. Tijdens de les Nederlands als Tweede Taal, hebben zij hun sprankelgedachten geschreven. Dit heeft geresulteerd in Leiden Vertelt deel 1.

Klik op de kaft van het boek om alle sprankelgedachten te lezen.