Cultuurcoaches | Naschoolse activiteiten (NSA)

De leukste naschoolse activiteiten in de wijk!

NSA juni - Een terugblik

Het waren weer mooie weken met ijverige en enthousiaste deelnemers. De jongsten in de leeftijd groep 1-2 storten zich op de muziek die dansdocent Nina meenam. Zij leerden spelenderwijs een stoere dans aan. De Leidse Houtschool en de Pacelli school stelden hiervoor hun speelzaal beschikbaar!

Deelnemers uit de groepen 3 en 4 lieten hun gouden keeltjes klinken onder leiding van muziekdocenten Charleen en Tessa van Singspire en leerden prachtige liedjes zingen. Ook hier mochten we gebruik maken van ruimtes in de scholen.

In de grote zaal van Libertas Morschwijck veranderde een bende kinderen uit groep 5-6 in de sprookjesfiguren uit de verhalen die wij zo goed kennen. Zij kregen theaterlessen van Hélène de Theaterplaats en leerden o.a. improviseren en samenspelen.

Nieuw deze keer was de reeks creatief schrijven voor deelnemers uit de hoogste klassen van het primair onderwijs. Een klein groepje dook, onder leiding van theatermaker Merijn, in hun eigen fantasie en schreef verschillende soorten teksten. Van een wonderlijk weerbericht waarbij mayonaise uit de lucht kwam vallen in plaats van regen, tot een dialoogje tussen bijvoorbeeld een hond en zijn baasje. In de laatste les schreven zij ook een ‘ Elfje’, een gedichtje dat bestaat uit elf woorden:

Huisdier
Twee vissen
Een vis poept
Soep in de kom
Cool

Robine (10, bijna 11 jaar)

Zou jij ook deel willen nemen aan een reeks lessen in een tof kunstvak? Na de zomer starten er weer nieuwe NSA’s. Je kunt je dan weer inschrijven via het formulier op de website.

Bijzonder aan de NSA na de zomer is dat deze lessen precies aansluiten op het Cultureel festival Carrousel. Dat betekent dat je in deze lessen samen met de kunstvakdocent gaat toewerken naar een presentatie en dit als groep zal laten zien op het festival. Je hebt dan een echt optreden voor publiek!


Wil je op de hoogte blijven van alle workshops en activiteiten?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief via cultuurcoach@BplusC.nl