Simone van der Stok

Simone van der Stok

Werkgroep zorg
Mail: s.vanderstok@bplusc.nl

Hoi, Ik ben Simone, cultuurliefhebber en rasechte Leidse. Het bezoeken van musea, voorstellingen en creatief bezig zijn is mij met de paplepel ingegoten. Daar ben ik blij om. Kunst is voor mij belangrijk omdat het mijn ogen kan openen,  soms de ramen open zet in mijn hoofd en een verfrissend nieuw perspectief kan geven.

Dat ik nu Cultuurcoach ben in deze mooie stad waar ik talloze gebouwen, grachten, bruggen, straten, mensen en culturele instellingen op mijn duimpje ken, vind ik geweldig. Ik heb zin het voor iedereen in Leiden mogelijk te maken deel te nemen aan kunst en cultuur en te ontdekken wat het voor je betekent.  

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Het is een advies dat ik blijvend aan mijzelf geef. Ik vergeet het namelijk steeds en weet tegelijk dat het me zoveel brengt. Vertragen. Ik heb veel energie en een drukke agenda. Het altijd maar onderweg zijn kan veel plat slaan. Als ik vertraag ervaar ik zoveel meer en word ik vaak verrast door het alledaagse.

Welk boek zou je iedereen aanraden?

De boeken van Toon Tellegen. Hij schrijft verhalen vanuit het perspectief van dieren. Grappig, ontroerend en vol levenswijsheid. Met gemak leen ik boeken uit. Maar deze hou ik thuis. Veel te bang dat ze na het uitlenen niet meer terug komen.

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?

Dat ik nogal speels kan zijn en tegelijk ook volwassen.

Dilemma's 

Muziek of TV
Bellen of Mailen
Thee of Koffie
Ochtend of
Avond 
Thriller of Roman 
Stad of Natuur 
Kat of Hond (Hat, ik kan echt niet kiezen)
Film of Boek
Lente, zomer, herfst of winter
Abstract of realistisch
Bos of
strand
Noord of Zuid
Digitaal of
pen/papier
Uit of
thuis