Eveline Lameer

Eveline Lameer

Werkgroep Kinderen, Zorg en Senioren
Mail: E.Lameer@BplusC.nl Hallo! Ik ben Eveline, geboren en getogen in Leiden. Vanaf 2023 ben ik lid van het team cultuurcoaches. Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd en wist al toen ik net begon aan deze studie dat kunst en cultuur in mijn toekomst lag. Ook niet gek, met een moeder en pleegvader die beiden kunstgeschiedenis hebben gestudeerd.  

Ik vind het belangrijk dat iedereen cultuur kan ervaren op een manier waarvan zij gelukkig worden. Dat het een waardevolle toevoeging is aan hun dagelijkse leven. Hopelijk is het ook een stapje naar een stad die meer verbonden is. Via kunst en cultuur kan je volgens mij namelijk het beste begrip en waardering voor elkaar creëren.   

Als cultuurcoach hoop ik dit waar te kunnen maken via de vele projecten die in de wijken van Leiden georganiseerd worden. Ik hoop hier mijn enthousiasme op iedereen te kunnen overbrengen!   

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? 
Een tijdje terug werkte ik in de keuken in een horecazaak waar ik het echt niet naar mijn zin had. Andere dingen liepen ook niet zo lekker en ik keek vrij negatief naar het leven. Tot een ochtend een collega vroeg hoe het ging en ik zei “Het kan beter” waarop hij reageerde met “Ja, maar het kan ook slechter”. Sindsdien probeer ik weer overal het positieve in te vinden. 

Welk boek zou je iedereen aanraden? 
Men without women - Haruki Murakami 

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen? 
"Je bent het zonnetje in huis” 

Dilemma's  
Muziek of TV 
Bellen of Mailen 
Thee of Koffie 
Ochtend of Avond  
Thriller of Roman 
Stad of Natuur 
Kat of Hond 
Film of Boek