Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Janneke Schotveld, bekend van o.a. de populaire kinderboekenreeks Superjuffie. Het thema is: Griezelen. Onder het motto: Gruwelijk eng!

Griezelige speurtocht en voorlezen

Tijdens de Kinderboekenweek kun je in de bibliotheken van BplusC een griezelige speurtocht doen. Er zijn twee speurtochten, een voor kinderen tot 6 jaar en een voor kinderen vanaf 7 jaar. De speurtocht kun je tijdens openingstijden komen doen.

Op woensdagmiddag en vrijdagochtend wordt er een spannend verhaal voorgelezen.

woensdag (3-6 jaar)

locatie Het Gebouw | 14.00 tot 14.30 uur
Arubapad 4, Leiden

locatie Leiderdorp  | 14.30 tot 15.00 uur
van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp

locatie Nieuwstraat | 14.30 tot 15.00 uur
Nieuwstraat 4, Leiden 

vrijdag (peuters)

locatie Nieuwstraat | 10.30 tot 11.00 uur
Nieuwstraat 4, Leiden

Carrousel

Dit jaar valt Carrousel op vrijdag 13 oktober. Deze editie maken we dan ook behoorlijk spannend. Carrousel is hét festival waar iedereen van 4 t/m 12 jaar kan kennismaken met cultuur uit Leiden.

Naast een levend spookhuis, een optreden van dj Niels, een circus en een swingende showband staat het programma vol muziek-, theater- en dansworkshops.

Zet het alvast in je agenda: vrijdag 13 oktober van 15.00-18.00 uur in locatie Het Leidse Volkshuis. Houd deze pagina in de gaten voor het volledige programma.

Muziekweb top 5 Kinderboekenweek

Boe! De kinderboekenweek staat in oktober in het teken van het thema ‘Gruwelijk eng!’. Nou, daar kunnen schrijvers en illustratoren natuurlijk wel wat mee. Maar muzikanten ook! Speciaal voor de kinderboekenweek heeft Muziekweb een top 5 samengesteld van de leukste horror-muziek voor kinderen. 

Kinderboekenweekgeschenk

Foto: Keke Keukelaar

Janneke Schotveld, auteur van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie, schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2017. In 2007 debuteerde zij met Villa Fien bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf. Haar eerste Superjuffie-boek verscheen in 2010. Inmiddels heeft Schotveld zo’n 250.000 boeken verkocht. In mei 2017 komt het 7de deel uit: 
Superjuffie op de Zuidpool

Janneke Schotveld (1974) is sinds 2012 fulltime kinderboekenschrijfster. Daarnaast werkt ze voor De Schoolschrijver, een stichting die zich inzet voor leesbevordering, en geeft ze lezingen en workshops op basisscholen in het hele land.

Jannekes boeken zitten vol humor en fantasie. Ze won vele andere prijzen waaronder Kinderboekwinkel Publieksprijs (2011) en twee keer de Pluim van de Nederlandse Kinderjury (2012 en 2016). Ook zijn inmiddels de filmrechten van Superjuffie! en Oma ontsnapt! verkocht.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Foto: Keke Keukelaar

De auteurs van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 zijn illustrator
Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck. Zij werkten eerder samen aan de Prentenboeken Memorykonijn en Tangramkat (Lemniscaat). 

Martijn van der Linden (1979) studeerde illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zijn eerste prentenboek was Het prinsenkind (2004).  Zijn boeken verschijnen in meer dan twaalf landen en wonnen verschillende prijzen, zoals de Golden Parent’s Choice Award, de Woutertje Pieterse prijs, een vlag en wimpel van de Penseeljury en drie maal een Leespluim. 

Maranke Rinck (1976) maakt samen met haar man Martijn van der Linden prentenboeken die onder andere verschijnen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Brazilië, China, Denemarken, Turkije en Korea. De prentenboeken Ik voel een voet! en Memorykonijn wonnen een Leespluim. I feel a foot! kreeg in Amerika verschillende prijzen.

Bibliotheek