Kom erbij! Voorleesfeest in de bioscoop!

We maken een XL Kamishibai (vertelkastje) van de bioscoop!
Kom zaterdag 13 oktober in de bioscoop geen film kijken maar luisteren naar verhalen voorgelezen door schrijfster Anne Margreet Matsuura van o.a. Nikki en de neanderthalers en Nikki en de IJstijdtuin, en BplusC. Tijdens het voorlezen kun je op het grote scherm vertelplaten van het verhaal zien. Deze middag organiseren BplusC en Bioscopen Leiden samen in het kader van de Kinderboekenweek.

Kom naar:
Trianon, Breestraat 31 Leiden
Er zijn twee voorleesrondes en per ronde zijn er twee voorleessessies
10:00 1e ronde / 11:15 2e ronde
Anne-Margreet Matsuura leest voor kinderen van 7 – 10 jaar
Door BplusC wordt voorgelezen aan kinderen van 4 – 6 jaar
Toegang: gratis

Kom erbij en speur mee!

De Kinderboekenweek is speurweek bij BplusC. De Kinderboekenweek staat in het teken van vriendschap. En van 3 -14 oktober kun je iedere dag op al onze bibliotheeklocaties (ook in de biebbus!) tijdens de openingstijden een speurtocht doen met je vriendje of vriendinnetje.

Samen speuren
Samen speur je naar vrienden in boeken en maak een puzzel. Heb je je speurtocht klaar? Dan kun je een vriendschapsarmbandje maken! Kom samen met je beste vriend of vriendin speuren in de bieb! Met deze speurtocht kun je de woordzoeker( 8-12 jaar) of een doolhof (4-7 jaar) oplossen.

Hoe werkt het?
Haal de speurtocht op bij de balie van de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek van 3-14 oktober.
Er zijn 2 speurtochten: een voor 4-7 jaar en een voor 8-12 jaar. Aan het eind van de speurtocht laat je je oplossing nakijken bij een van onze medewerkers. Alles goed? Dan krijg je een vriendschapsbandje om zelf te maken.

Kom gezellig schrijven!

Kom er gezellig bij, in de Kinderboekenweek! Anne-Margreet Matsuura, schrijfster van ‘Nikki en de Neanderthalers’ en ‘Nikki en de IJstijdtuin’ komt vertellen hoe ze haar boeken schrijft en laat zien dat jij zelf óók heus verhalen kunt schrijven. Als je schrijfhand in het gips zit, dan kan je niet meedoen, helaas, want je moet wel een pen vast kunnen houden!

Woensdag 10 oktober
Bibliotheek Nieuwstraat
13.30 – 14.45 uur
Deelname: gratis (max. 20 deelnemers. Vol is vol!)

Muziekweb

Er zijn veel boeken over vriendschap geschreven, maar ook heel veel liedjes over gemaakt. Speciaal voor De Kinderboekenweek maakte Muziekweb een lijst vol liedjes voor en door vrienden.

Bibliotheek