Uitgelicht

Workshop Popsongs for strings

Speel muziek uit de films Titanic en Harry Potter (Hedwig's Song) en songs van Muse en One Republic (Secrets) in prachtige bewerkingen voor strijkkwartet.

Docent Popsongs for strings

Eline Toebes studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze behaalde hier haar diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Haar docenten cello waren: Fred Pot en Marien Van Staalen. Eline speelde en speelt in diverse combinaties en orkesten. In kamermuziekverband speelt ze in verschillende bezettingen. Samen met Monique Visser (piano) en Anja van Dooren (klarinet) heeft ze een vast trio: Trio Ponte.

Trio Ponte geeft veel concerten door het land en wil een brug slaan tussen het bekende “klassieke” repertoire en nieuwere muziek. Eline speelde ook jarenlang in orkestverband bij verschillende orkesten, maar ook in grote musicals.

De laatste jaren speelde ze vooral in het RBO symfonia. Eline is erg blij dat ze met haar cello in zoveel verschillende combinaties en ensembles kan en heeft opgetreden. De cello is een instrument dat zich heel goed laat combineren met diverse muziekstijlen en bezettingen. Van barok via klassiek naar diverse moderne uithoeken van de muziek, met cello ken je geen grenzen.

Voor Eline is modern, zowel modern in de zin van hedendaagse gecomponeerde muziek als ook samenwerking zoeken met het populaire, lichtere genre; een voorbeeld hiervan is dat ze niet schroomt om samen te werken met een autodidactische gitarist. Hij schrijft zelf de chansons zonder noten te kunnen lezen en zij bedenkt daar de cello-begeleiding bij.