Uitgelicht

Workshop Folk Fiddlers

In de workshop worden diverse stukken uit de Ierse volksmuziek behandeld. Ierse traditionals die al zo lang voortleven, doordat zovele muzikanten en het Ierse volk zelf deze liederen in leven houden.
De verhalen van deze liederen blijven tot de verbeelding spreken, de melodieën zijn onvermoeibaar en meeslepend.
Velen voelen zich als in een Ierse pub of herbeleven het Ierse landschap bij het horen en vandaag dus spelen van deze liederen.

Docente Folk Fiddlers

Ingeborg Cneut begon op zevenjarige leeftijd met vioollessen in de Suzukiklas te Marke (België), en op haar achtste op het conservatorium te Kortrijk waar ook solfège en later kamermuziek en orkest op het programma stonden. Muziek werd er met de paplepel ingegoten, maar het was pas op 14-jarige leeftijd door het spelen op de Gentse Feesten als straatartiest dat de passie voor vioolspelen begon.

Er volgde een opleiding Klassieke Muziek aan het conservatorium van Gent bij Corrado Bolsi en later Maastricht. In Amsterdam studeerde Ingeborg klassiek viool bij Maarten Veeze.
Tijdens haar zoektocht naar haar muzikale identiteit kwam CODARTS, toen nog onder de naam Rotterdams Conservatorium Hogeschool voor de Kunsten, in beeld, en werd de Argentijnse Tango afdeling (wereldmuziek) voor vijf jaar haar thuishaven.
Na haar Bachelor verhuisde ze in 2004 naar Buenos Aires om er naast de opleiding bij de Orquesta Escuela en arrangeerlessen bij Julian Peralta, talrijke optredens te beleven met beroemde en soms beruchte tango musici.

Inmiddels is ze coach van het ensemble Tejones de Tango in Leiden en geeft ze naast klassiek viool- ook tango vioolles bij Het MuziekCollectief. Haar tangocompositie ‘’Brisa de plumas Blancas’’ prijkt op de CD van Café Tango.