BplusCetera september 2018

In en uit dienst

In dienst

Met de ingang van het nieuwe lesseizoen heten we een aantal nieuwe medewerkers van harte welkom:

- Joost den Hollander (medewerker Vastgoed & Facilitair)

Kiki van der Heiden (docent Onderwijs)

'Mijn naam is Kiki van der Heiden en sinds kort werk ik als vakleerkracht muziek bij BplusC. Als klein meisje riep ik altijd dat ik juf wilde worden. In mijn familie is dat niet zo vreemd, ik kom uit een echte onderwijsfamilie. Mijn grote passie is muziek, ik speel gitaar en vind het heerlijk om te zingen. Daarom ben ik de opleiding docent muziek gaan doen op het conservatorium van Utrecht.

Na mijn opleiding heb ik gewerkt als gitaardocent op een muziekschool en als vakleerkracht op een basisschool. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan als muziekdocent op een middelbare school, waar ik nog steeds werk. Ik deel mijn passie graag met anderen en als muziekdocent ben ik hier de hele dag mee bezig.

Naast muziek maken, sport ik ook graag in mijn vrije tijd en ben op allerlei manieren creatief bezig.'

Hendrik Jan Lindhout (docent Onderwijs)

'Sinds ik per 1 januari 2013 door bezuinigingen ben ontslagen als trompettist bij Holland Symfonia, ben ik omgeschoold tot Docent Muziek door de zij-instroomopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam te doen. Tegelijkertijd ben ik via Hallo Muziek en Muziek Maakt School (Zaanstad) aan de slag gegaan met voornamelijk de Kodaly-methode, zoals die ook in Den Haag wordt gedoceerd (Muziek als Vak). Via die organisaties bieden wij basisscholen naast de reguliere muzieklessen ook instrumentale lessen aan. In dat kader geef ik ook (halve) klassen trompet- dan wel tromboneles.

Verder ben ik op dit moment dirigent van het Klarinetensemble Lignum (Leiden), waarvoor ik ook veel arrangeer. Ook dirigeer ik de Chr. harmonie Harpe Davids, te Noordwijkerhout; het orkest waar ik ooit als jochie begonnen ben.

Naast mijn baan als 1e trompettist bij Holland Symfonia ben ik ook ruim 30 jaar vaste trompettist geweest bij het ASKO (Later ASKO|Schönberg) Ensemble.'

Silvia Wolkenfelt (stagiair I&M)

'Hallo! Ik ben Silvia en ik woon in Leiderdorp met mijn dochter Jolijn van 7 en haar vader. Sinds een paar weken loop ik op dinsdag stage bij de afdeling Onderwijs (Kunst en Cultuur). Ik hoop met deze stage een mooie praktische aanvulling te hebben op de cursus Kunsteducatie in het basisonderwijs. En wie weet lukt het me uiteindelijk om in de toekomst een carrièreswitch te maken.
De andere dagen werk ik namelijk bij Hoogheemraadschap van Rijnland. Ik plan en organiseer de in-company trainingen, beheer de contracten en onderhoud de contacten met de opleiders.

Nog een beetje over mezelf? Ik neem graag de tijd om fijne en leuke dingen te doen met Jolijn, zoals: musea bezoeken, theater-/dansvoorstellingen bekijken, samen workshops doen, samen lezen... Maar ik ben ook goed te porren voor een avondje uit met vrienden.'

Lynn van Heijst (docent Onderwijs)

'Mijn naam is Lynn van Heijst, ik ben 25 jaar en ik woon in Den Haag. Ik ga aan de slag als vakleerkracht Muziek op basisschool De Vink in Voorschoten. Als afgestudeerd Docent Muziek van het Koninklijk Conservatorium wil ik kinderen vooral enthousiast maken voor het maken van muziek. Ik zie ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan!'
 

Marysia van der Laaken (docent Onderwijs)

'Mijn naam is Marysia van der Laaken-Pardoen, 32 jaar. Ik ben in 2010 afgestudeerd als Docent Muziek, bijvak Jazz Zang aan het conservatorium in Den Haag. Sindsdien heb ik gewerkt als cultuurcoach op basisscholen in Leidschendam-Voorburg en diverse middelbare scholen in Den Haag, Pijnacker en Hoofddorp. Als zangeres heb ik ruim zeven jaar gezongen bij Vocal Group Pitch Control en ook met diverse bigbands en harmonieorkesten gezongen.

Vorig jaar was het tijd voor een nieuwe stap en ben ik gaan werken voor de Muziek Impuls als coach en co-teacher in het basisonderwijs. Dit sluit ook goed aan bij mijn Master Onderwijskunde.
Daarnaast geef ik nog privé zang-en pianolessen op mijn muziekschool in Leidschendam en zorg ik voor vocale coaching van een koor.
Sinds dit jaar ben ik werkzaam bij BplusC als muziekcoach en ik hoop nog vele diverse kilometers te mogen maken bij jullie!

Ik woon sinds vijf jaar in Rijnsburg met mijn man (slagwerker) en mijn zoontje Bas van 5.'

Sven Berkelmans (docent trompet)

'Mijn naam is Sven Berkelmans. Ik ben geboren in Etten-Leur en heb gestudeerd aan de Conservatoria van Tilburg, Amsterdam, Brussel en Antwerpen. Ik ben woonachtig in Amsterdam en inmiddels al weer zo’n twaalf jaar werkzaam als freelance trompettist in verschillende orkesten en ensembles in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg.

Sinds 2016 geef ik les aan de BplusC muziekschool in Leiden. Dit cursusjaar ben ik in loondienstverband gekomen.'

Uit dienst

- Ita de Hes (hoofd Lessen & Cursussen), per 1 oktober. 
  Ita neemt op donderdag 4 oktober afscheid. Bekijk de uitnodiging.

- Marnix Volker (medewerker Vastgoed & Facilitair), per 1 januari. 
  Zijn werkzaamheden duren tot halverwege oktober. Marnix neemt op
  donderdag 11 oktober afscheid, 17.00-18.00 uur, Het Leidse Volkshuis 
  (foyer). Mail Angèle Laman of je erbij bent.