BplusCetera oktober/november 2018

ICT-tip

ICT-tip voor Outlook

Stuur jij met enige regelmaat hetzelfde groepje mensen een mail? Of is het juist elke keer weer een uitdaging om te herinneren wie je nu allemaal moet informeren? Vaak zul je een eerdere mail opsporen waar iedereen al in stond, waarna je vervolgens een “reply all” doet of alle mailadressen kopieert naar een nieuwe mail. Dit kan makkelijker! Pepijn legt uit hoe (download).

Chatten met collega's (Skype)

Eindelijk is het zover, de meesten van jullie hebben het vast al gemerkt: Skype voor Bedrijven is sinds 26 oktober beschikbaar in de cloud. Voorheen was dit pakket alleen maar te gebruiken door pc-gebruikers, maar nu zou de hele organisatie met elkander moeten kunnen chatten!

Dit programma geeft een tussenoptie tussen mailen en bellen. Een chatbericht geeft je hogere kans op een vlugge reactie dan een mail, maar monopoliseert niet de tijd van een collega zoals wel het geval is met bellen. Verder kun je ook bestanden of schermafdrukken versturen met Skype!

Wees collegiaal: als mensen niet inloggen in Skype, dan zullen ze ook niet online zijn voor de collega’s. Dit is het chat-equivalent van je mail niet openen of de hoorn van je telefoon van de haak gooien. Log dus a.u.b. in op Skype. Je logt in met je e-mailadres. Wachtwoord zou automatisch opgepakt moeten worden. Op de baliegebruikers zoals gebouw2, centrale6, sthof4 etc. is inloggen optioneel!

Verdere instructies en tips in deze handleiding (download).

N.B: de meeste mensen denken aan videochat wanneer ze “skype” horen. Skype voor Bedrijven kan dat ook, maar de meeste werkplekken zijn niet uitgerust met microfoons en camera’s. Ook hebben we niet getest of, wanneer je een camera in jouw computer steekt, deze gaat werken in de cloud-desktop (Citrix/Tarq-omgeving). Skype voor Bedrijven is dus (voorlopig) hoofdzakelijk bedoeld als chatfunctionaliteit!

Mocht je nog vragen hebben, kun je altijd bellen naar 623 of mailen naar P.Uitterhoeve@BplusC.nl. Of skype mij gewoon even! :-)