BplusCetera november 2017

Festival Carrousel, iLab, ToekomstTaal

Kindercultuurfestival Carrousel

Carrousel is hét festival waar iedereen van 4 t/m 12 jaar kan kennismaken met cultuur uit Leiden. Dit jaar viel Carrousel op vrijdag de 13e, een goede reden om deze editie extra spannend te maken. Meer dan 350 kinderen hebben genoten van het levend spookhuis, een optreden van dj Niels, een circus en een swingende showband staat het programma vol muziek-, theater- en dansworkshops.

Wie: Hélène Neerhoff
Status: 13-10-2017

i-Lab

De I-Lab club is gestart! De I-Lab club is een club kinderen die meedenkt over het I-Lab van BplusC.
Het I-Lab wordt een plek in de bibliotheek (maart 2018) waar iedereen kan experimenteren met nieuwe technologie.

Met 14 deelnemers en een uitdagende opdracht was de eerste bijeenkomst een groot succes.
Onder leiding van Anja Schakel werd de nieuwe cursus Ontwerp je eigen game getest.
Op het programma stond: game maken op de computer, avatar modelleren in klei, en gamegeluiden maken met een echte dj.
Inmiddels kunnen cursisten zich opgeven voor de echte cursus Ontwerp je eigen game die 10 februari 2018 van start gaat.

 

Wie: Hélène Neerhoff
Status: 2018-2020

ToekomstTaal

Leids Onderwijs Festival (LOF)
Leiden Kennisstad veranderde op 25 oktober 2017 in een festivalterrein! Een groot aantal onderwijsinstellingen nam deel aan deze lofzang op het Leidse onderwijs. Van peuterspeelzaal tot universiteit deden de deuren open voor een uniek kijkje in de keuken. Het doel: kennis delen en vermenigvuldigen. Alle onderwijsinstellingen organiseren op verschillende locaties in de stad workshops, presentaties en mini-colleges. Onderwijsprofessionals stellen op de site zelf hun eigen festivalprogramma samen en fietsen die dag hun persoonlijk gekozen route door de stad.

Workshop ToekomstTaal 
BplusC heeft samen met Technolab een workshop aangeboden tijdens het LOF. Twintig docenten uit het onderwijs hebben deze workshop bijgewoond. Zij maakten in praktische opdrachten kennis met de taal van de toekomst; de taal van computational thinking. Zo hebben wij dit project aan hen kunnen laten zien en kunnen uitleggen. Zij hebben ons voorzien van kennis om de toepasbaarheid van het project weer verder te ontwikkelen.
Het LOF is ontstaan aan de Leidse Onderwijstafel, wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden en wordt gedragen door een breed Leids onderwijsveld, van voorschoolse voorziening tot Universiteit Leiden. Het LOF wordt georganiseerd in samenspraak met docenten, schoolleiders, onderwijsmanagers, pedagogisch medewerkers en bestuurders.                                                                                                         

Klik hier voor de link naar het digitale LOF magazine met een stukje over de bijdrage van BplusC: http://www.magazine-on-the-spot.nl/lof2017/9xlof/

 


Wie: Hélène Neerhoff
Status: 2018-2020