BplusCetera maart 2018

The Stuttgart-Leiden Connection

Leerlingen spelen op Europees Jeugdmuziekfestival

In 2018 is Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa. Een van de activiteiten is het Europees muziekfestival At the Watergate: 5.000 jonge musici uit alle landen van Europa komen van 9 t/m 11 mei naar Friesland om voor en met elkaar te musiceren. Ook vanuit Nederland doen 400 muziekleerlingen in diverse ensembles en orkesten mee.

Namens BplusC gaat een band o.l.v. Anja Nielsen drie optredens geven, samen met het Jeugd Kamer Orkest van de muziekschool in Stuttgart, onder de naam “The Stuttgart-Leiden Connection”. Het zijn leerlingen van Erwin ter Bogt, Martien de Kam, Andreas Carree en Anja Nielsen. Op dinsdag 8 mei geeft “The Stuttgart-Leiden Connection” een voorproefje met een concert in de Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis. Je kunt genieten van een bijzondere muzikale ontmoeting tussen jazz en klassiek.

Intussen zijn de voorbereidingen en repetities in volle gang. Op een informatiebijeenkomst voor ouders en leerlingen van dit project waren de reacties zeer positief: “Dit is nu waarom mijn kind geen privéles heeft, want dan worden dit soort dingen niet georganiseerd.”

De gemeente Leiden vindt het belangrijk dat BplusC met zulke projecten aansluit bij Leiden Kennisstad en zich inzet voor internationale uitwisseling.

Jeugd Kamer Orkest van de muziekschool in Stuttgart