BplusCetera juni/juli 2018

Kort nieuws

Medewerkersbijeenkomsten 2, 3 en 9 juli

De start van de transitie ligt al weer enige tijd achter ons en in die periode is veel gebeurd. Het mt vindt het belangrijk om jullie bij te praten over de ontwikkelingen. Jullie zijn van harte welkom op een van de volgende personeelsbijeenkomsten:

  • maandag 2 juli, 13.00-14:30 uur, Nieuwstraat (Koolzaal)
  • dinsdag 3 juli, 9.30-11.00 uur, Het Leidse Volkshuis (Theaterzaal)
  • maandag 9 juli, 9.00-10.30 uur, Het Leidse Volkshuis (Theaterzaal)

Op de agenda staan de onderwerpen: AVG, evaluatie transitie en resultaten medewerkeronderzoek. Meld je aan via bplusc@bplusc.nl of 071-5161625.

Adverteerders gezocht!

In september verschijnt de tweede BplusC Krant. Net als in januari willen we deze huis-aan-huis in de regio laten verspreiden, als extra promotie van het nieuwe cursusseizoen.

Ken je iemand in jouw professionele netwerk of kennissenkring die zou willen adverteren in de BplusC Krant (oplage 22.000 ex.)? Vraag hen te mailen naar communicatie@BplusC.nl, dan nemen wij contact met ze op over de mogelijkheden!

ICT-tip: Excel

In de wereld van de gebruiksvriendelijkheid leer je dat duidelijk contrast helpt bij het filteren van informatie. Je kent dit zelf ook wel: lees je liever een aan één stuk door geschreven muur van tekst of heb je liever alinea’s? Alinea’s zorgen via witregels voor contrast tussen tekstdelen.

In een Excel-document staat vaak een heleboel gestandaardiseerde informatie en het is niet altijd even makkelijk om te vinden wat je zoekt. Deze ICT-tip bevat twee methodes om informatie duidelijker weer te geven. Download de handleiding!

Activiteiten start cursusjaar

Vanaf maandag 3 september start het nieuwe cursusjaar weer. Bezoekers kunnen vrijblijvend kennismaken met ons aanbod tijdens:

  • Taalinformatie-dagen op 30 augustus en 1 september
  • Prachtige optredens op 8 en 9 september in Oegstgeest (o.a. in Kasteel Endegeest)
  • Open Deuren-Dag op 9 september in Het Leidse Volkshuis: openbare repetitie Kinderorkest, workshops muziek, dans, theater, beeldend, instrumenten uitproberen, optredens en meer
  • Feestelijke kraam op de kunstmarkt in Voorschoten op 9 september
  • Last but not least: proeflessen in week 37 (10 t/m 15 september)