BplusCetera juni/juli 2018

Bericht van Willem van Moort

In de vorige nieuwsbrief was er veel aandacht voor de Europese privacywetgeving AVG, die op 25 mei jl. is ingegaan. Deze wet schrijft o.a. voor dat er niet meer gegevens mogen worden verzameld, verwerkt en bewaard dan strikt noodzakelijk is voor onze dienstverlening.

Een goede aanleiding om eens goed te kijken wat we in de loop der tijd zoal hebben verzameld en flink de bezem erdoor te halen. Ook digitaal.

Onder het motto De bezem erdoor! organiseren we van 2 t/m 6 juli a.s. de BplusC Opruimweek, zodat alle locaties, alle medewerkers, alle bureaus, kasten én digitaal archief opgeruimd en klaar zijn voor het nieuwe seizoen!

De overgang naar de cloudoplossing heeft woensdag 27 juni succesvol plaatsgevonden, met dank aan Hans van Rooden, Pepijn Uitterhoeve en Brigitte Koster van onze afdeling ICT en TARQ. Er zijn nog enkele losse eindjes, die de komende tijd zullen worden opgelost. Werken in de cloud is nog even wennen voor alle partijen, maar heel fijn dat we kunnen rekenen op stabiele ICT ter ondersteuning van onze dienstverlening.

Ook de inrichting en implementatie van CursAd verlopen voorspoedig. Met veel waardering voor de inzet van de collega’s op de afdeling Klantadministratie zien we de start van het nieuwe lesseizoen met veel vertrouwen tegemoet.

Ik zie jullie binnenkort vast allemaal nog op een van de personeelsbijeenkomsten:

  • maandag 2 juli van 13.00-14.30 uur in de Koolzaal (Nieuwstraat)
  • dinsdag 3 juli van 9.30-11.00 uur in de Theaterzaal (Het Leidse Volkshuis)
  • maandag 9 juli van 9.00-10.30 uur in de Theaterzaal (Het Leidse Volkshuis)

Voor nu wens ik iedereen alvast een fijne en welverdiende zomervakantie!

Willem van Moort