Inhoud juni 2016

Terugblik Open Dag

Een bruisende dag! Fris van opzet! Mooie cross-overs!

Dit zijn de kreten die eruit sprongen, van medewerkers van de verschillende disciplines en locaties. Doordat alles zo centraal bij elkaar zat, heeft iedereen deze dag als BplusC-breed en samen ervaren. De voorbereidingen en naweeën waren zeker intensiever dan andere jaren, maar het heeft wel een mooi resultaat opgeleverd.

Uit de enquete die is uitgevoerd door Leiden Marketing blijkt het publiek ook positief over deze opzet. Zoals een moeder zei: "Ik ben hier al de hele middag en er is zoveel te zien, ik wil eigenlijk helemaal niet naar huis…"

Inmiddels heeft de evaluatie plaatsgevonden. Er is besloten dat we volgend jaar in deze opzet en op dezelfde locaties wederom een Open Dag gaan organiseren in de maand mei. De exacte datum wordt nog bekendgemaakt.

Tenslotte wil ik iedereen die op welke manier dan ook een steen of steentje heeft bijgedragen aan deze dag nogmaals bedanken voor de samenwerking en de collegialiteit. Zo’n dag heeft alleen kans van slagen als iedereen die erbij betrokken is, bereid is  z’n schouders eronder te zetten en er samen voor te willen gaan.

Misschien zijn er  nog  mensen aan het napuffen en/ of aan het nagenieten van deze dag…
Ik kijk alweer uit naar volgend jaar!

Projectleider Livia Vliegen

Zo kijken collega’s terug:

Herman Heijboer, docent slagwerk:
“Ik vind de bibliotheek aan de Nieuwstraat een prima locatie ! Het is levendig en lekker druk en je hebt alle instrumenten onder een dak. Houden zo.”

Ietje Moonen, cursusadministratie:
“Dit jaar was ervoor gekozen om het Rapenburg niet te gebruiken als locatie voor de Open Dag. Dit programma was verplaatst naar de Nieuwstraat. Ik stond daar ingedeeld op de eerste verdieping. 
Dat was eerst even wennen; ‘k was steeds de weg kwijt. Tot ik erachter kwam dat de gangen in een “rondje” lagen en dat ik voor sommige ruimtes gewoon één keer naar links moest, in plaats van drie keer een gang naar rechts.
Gelukkig wist het publiek beter de weg te vinden. Veel ouders met kindertjes kwamen langs. En wat deden ze het leuk, onze docenten! Op de knieën om de nog zeer jonge kindertjes te helpen met een saxofoon, cello, contrabas of ander instrument. Trotse ouders die hun kinderen op de foto zetten bij hun eerste muzikale pogingen.
Van sommige docenten hoorde ik dat zij de sfeer en ambiance van deze locatie net zo prettig vonden als die van het Rapenburg. 
Zelf had ik ook het gevoel dat we door het kiezen voor slechts twee locaties (Nieuwstraat/Hooglandse Kerk) veel meer als één organisatie naar voren kwamen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar dus!”

Sandra Blansjaar, medewerker frontoffice locatie Het Gebouw, was gastvrouw:
“Het was mijn eerste Open Dag en ik heb dus geen vergelijkingsmateriaal. De dag zelf vond ik erg gezellig, in het begin moest ik nog wel wat zoeken wie waar zat, maar dat komt omdat ik een “Gebouwer” ben!
Wellicht een volgende keer wat eerder (laten) komen om de plattegrond even te bestuderen, ook misschien een pauze inlassen voor de medewerkers. Verder geen op- of aanmerkingen.”

Kirsten Mieog, docent dans:
“Redelijk vroeg kwam ik aan in de Hooglandse Kerk om spulletjes klaar te leggen voor als de kleuters en hun ouders zouden komen. Maar de meeste meisjes waren er al, zo veel zin hadden ze om op te treden.
Weken hebben we geoefend op onze choreografieën. De eerste Algemene dansvorming-groep had een elvendans geleerd, de tweede groep had hard gestudeerd op een prinsessendans en samen hebben we ook nog een jungledans geoefend.
En dan is het toch weer even wennen in zo’n grote kerk zonder dansspiegel en met al die mensen die komen kijken. Gelukkig is iedereen een beetje zenuwachtig, inclusief de juf. We hadden allemaal een danskostuum aan en onze haren mooi in knotjes, dat maakte het wel extra bijzonder.
Het optreden ging erg goed en de dansers kregen ook een hard applaus van het publiek. Na ons optreden konden we nog kijken naar de dansen van de talentenklas, dat vonden veel meisjes erg leuk.
Zo was de Open Dag voor mijn leerlingen een mooie kans om te laten zien wat ze dit jaar allemaal geleerd hebben, maar ook een moment om te zien wat ze allemaal nog kunnen leren. En volgend jaar doen we gewoon weer mee.”

Stella Vader, docent fagot:
“Leuk om de bibliotheek een keer te zien. Leuke locatie. Alleen was ik bij de strijkers ingedeeld en ik voelde me daar niet zo thuis qua instrumentsoort (blazer). Verder prima.”

Foto's en video's

Op Facebook vind je het verslag dat de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) van de Open Dag maakte. We hebben ook korte stukjes live gefilmd, zie www.facebook.com/BplusC/videos. Unity FM zond live uit vanuit locatie Nieuwstraat en Unity TV maakte een reportage over de Open Dag.