BplusCetera januari 2018

Bibliotheekvernieuwing

Pilot Merenwijk

Op 18 januari is de bouwkundige oplevering van de herinrichting van de Merenwijk. Dat betekent dat de begane grond is aangepast en dat er een ontmoetingsruimte is gecreëerd met zitjes, leestafel, nieuwe balie en werkplekken. Op de 1e etage zijn 3 ruimten en een gebruiksruimte gecreëerd. De vier ruimten zijn met beamer of grootbeeldscherm met geluid uitgerust. Hier kan een laptop en een cd-speler of ipod/telefoon of iets dergelijks op aangesloten worden. De 2 nieuwe ruimten hebben een zwaardere geluidisolatie zodat muzieklessen naast elkaar plaats kunnen vinden. De officiële opening van de vernieuwde Merenwijk door wethouders Robert Strijk en Marleen Damen is op zaterdag 3 maart a.s. om 11.00 uur.

Wie: Linda Capel/Frank Baetens
Status: Lopend

 

i-Lab

Op dit moment zijn we druk bezig met het (laten) uitwerken van het ontwerp voor het i-Lab. Het i-Lab, een plek midden in de bibliotheek waar bezoekers kunnen kennismaken met nieuwe media en technologie, wordt een maakplek waar media gebruikt worden om creatieve ideeën te realiseren en techniek om slimme oplossingen tastbaar te maken. Bezoekers moeten zich uitgenodigd voelen te komen kijken en er nieuwe ideeën op doen. In het i-Lab bieden we een plek om kennis te halen en te delen. Belangrijke criteria voor het ontwerp zijn toegankelijkheid en duurzaamheid. De opening van het i-Lab door wethouder Paul Dirkse vindt plaats op zaterdag 10 maart tijdens de jubileum 10-daagse.

Wie: Hélène Neerhoff
Status: 2018-2020

Huiswerkkamer

De huiswerkkamer is een project waar doelgroepkinderen (kinderen van laagopgeleide ouders met een laag inkomen) kwalitatief hoogstaande huiswerkbegeleiding krijgen die toegesneden is op de wijk waar de kinderen vandaan komen. Er wordt nauw samengewerkt met de ouders en de scholen.
Door de (culturele) wereld en ontwikkelkansen van deze doelgroep te vergroten, bevorderen we gelijke kansen op participatie en zelfredzaamheid voor deze kinderen. BplusC vormt samen met een aantal partners uit de stad (JES Rijnland, SCOL, PROO Leiden en Scholengroep Leonardo da Vinci) het consortium dat dit project trekt.
De huiswerkkamer is een waardevolle aanvulling op de activiteiten van het Taalhuis gericht op het bevorderen van ontwikkeling, participatie en zelfredzaamheid voor (laagopgeleide en/of anderstalige) volwassenen. De huiswerkkamer is op 22 januari van start gegaan op dinsdag en donderdag in locatie Merenwijk en op maandag en donderdag in locatie Het Gebouw. De pilot loopt tot juli 2018.

Wie: Hélène Neerhoff
Status: Lopend