BplusCetera december 2017

Bibliotheekvernieuwing

Pilot Merenwijk

De verbouwing van de begane grond is op maandag 11 december gestart en zal drie dagen duren. In de twee weken er voor is er al geschilderd. Gedurende deze drie dagen is de bibliotheek gesloten en is er veel gebeurd, nl. de boekenkasten zij opnieuw verdeeld, er is tapijt gelegd, de ICT is aangepast, LED verlichting geinstalleerd, de nieuwe balie is geplaatst en nog veel meer. Donderdag 14 december is de lokatie weer open gegaan. Vanaf 18 december wordt de eerste etage onder handen genomen. Daar wordt een openbare ruimte gemaakt en twee leslokalen met een verschuifbare tussenwand. In januari 2018 moeten de werkzaamheden gereed zijn.

Wie: Linda Capel/Frank Baetens
Status: Lopend

 

i-Lab

Op dit moment zijn we druk bezig met het (laten) uitwerken van een  schetsontwerp voor het i-Lab.  Het I-Lab, een plek midden in de bibliotheek waar bezoekers kunnen kennismaken met nieuwe media en technologie, wordt een maakplek waar media gebruikt worden om creatieve ideeën te realiseren en techniek om slimme oplossingen tastbaar te maken. Bezoekers moeten zich uitgenodigd voelen te komen kijken en er nieuwe ideeën op doen. In het i-Lab bieden we een plek om kennis te halen en te delen. Belangrijke criteria voor het ontwerp zijn toegankelijkheid en duurzaamheid. Vanuit de verschillende afdelingen wordt er meegedacht over dit ontwerp.

Wie: Hélène Neerhoff
Status: 2018-2020

 

Huiswerkkamer

De huiswerkkamer is een project waar doelgroepkinderen (kinderen van laagopgeleide ouders met een laag inkomen) kwalitatief hoogstaande huiswerkbegeleiding krijgen die toegesneden is op de wijk waar de kinderen vandaan komen en nauw samenwerkt met de ouders en de scholen waar de kinderen heen gaan.
Door de (culturele) wereld en ontwikkelkansen van deze doelgroep te vergroten bevorderen we gelijke kansen op participatie en zelfredzaamheid voor deze kinderen. BplusC vormt samen met een aantal partners uit de stad (JES Rijnland, SCOL, PROO Leiden en Scholengroep Leonardo da Vinci) het consortium dat dit project trekt.
De huiswerkkamer is een waardevolle aanvulling op de activiteiten van het Taalhuis gericht op het bevorderen van ontwikkeling, participatie en zelfredzaamheid voor (laagopgeleide en/of anderstalige) volwassenen. De huiswerkkamer gaat vanaf 22 januari '18 van start op di en do in locatie Merenwijk en op ma en do in locatie Het Gebouw. De pilot loopt tot juli 2018.

Wie: Hélène Neerhoff
Status: Lopend