BplusCetera april 2018

Maandkalender BplusC

Tweewekelijks vindt het BplusC kalenderoverleg plaats. De leden van dit overleg hebben een interne - voortschrijdende - jaarkalender 2018 voor BplusC tot stand gebracht. Hierin zijn zowel de jaarlijks terugkerende evenementen en projecten opgenomen, als de incidentele evenementen en projecten die voor BplusC een belangrijke externe waarde hebben. De keuzes zijn gemaakt op grond van de missie en visie en speerpunten van het BplusC beleid. In deze BplusCetera een overzicht van wat er in mei 2018 op het programma staat.

Wie: Linda Capel
Status: 2018 
 

Hofjesconcerten 2018

Tijdens de Pinksterdagen, zondag 20 en maandag 21 mei, vinden voor de 10e keer de Leidse Hofjesconcerten plaats. De concerten vinden plaats in verscheidene Leidse hofjes en op een aantal binnenlocaties, waaronder BplusC locaties Het Leidse Volkshuis en Nieuwstraat. BplusC locatie Nieuwstraat  is een van de voorverkoopadressen. Het programma in onze locaties is als volgt:  

Het Leidse Volkshuis:
20-5-18 Coal Harbour: Crossing the Canal
21-5-18 Prinses Christina Concour Trio en Het Zingend Hart & Dansgroep Ralden

Nieuwstraat (onderdeel van de Kinderroute)
20-5-18 muziek- en poppentheater Eva van den Bosch 'Mijn kleine Zeemeermin'

20 en 21 mei '18 Afke Wijma 'Het mysterie van het verdwenen geluid'       
De voorstelling van Afke Wijma is vrij toegankelijk en vindt plaats in de bibliotheek. Het is een voorstelling voor kinderen die bestaat uit een combinatie van film, live muziek en interactie. De kinderen worden zelf hoofdrolspelers in het spannende verhaal dat zich zowel op het filmscherm als live in de zaal afspeelt. Ze musiceren mee, maken spelenderwijs kennis met de verschillende muziekinstrumenten en helpen mee om het juiste geluid terug te brengen bij het juiste instrument. Zo maakt het kind op een speelse manier kennis met klassieke muziek en verschillende muziekinstrumenten. ”Is dit klassieke muziek? Dat wil ik ook!"

Voor het volledige programma zie www.leidsehofjesconcerten.nl
Bibliotheek Nieuwstraat is beide dagen van 13.00-17.00 uur geopend.

Wie: Linda Capel
Status: Lopend