BplusCetera mei 2017

BinnensteBuiten

Het project Binnenstebuiten heeft als doel het merk BplusC van binnenuit te versterken onder het motto 'Als je buiten wilt winnen moet je binnen beginnen'. 

Een voorbeeld van een project waarbij Kennis-Kunst-Contact met elkaar worden verbonden, rekening houdend met onze kernwaarden: Toegankelijk, Betrouwbaar, Prikkelend, Pro-actief en Verbindend was de Minecraft Challenge: Herbouw de historie In totaal hebben 80 kinderen (Contact - Toegankelijk, Verbindend) meegedaan aan deze challenge met als uitgangspunt het verhaal van de kruitramp in Leiden 1807.

De kinderen hebben, ter voorbereiding op de challenge, uitleg gekregen van vrijwilligers van Erfgoed Leiden over de historie van de buskruitramp en de gebouwen uit die tijd en hebben deze informatie aangevuld met eigen onderzoek (Kennis - Betrouwbaar en Proactief). Van de panden die er stonden zijn goede tekeningen gemaakt. Ieder team kreeg 1 tekening die ze konden gebruiken om het gebouw in Minecraft te herbouwen (Kunst - Verbindend, Prikkelend en Proactief).
Alle deelnemers aan de Minecraft Challenge worden uitgenodigd om deel te nemen aan de denktank voor de ontwikkeling van het i-Lab (Verbindend, Prikkelend, Proactief).

Daarnaast zal een aantal deelnemers meedoen aan de cursus Techniek en Kunst; Ontwerp je eigen mini-game,  waar ze zes lessen hun eigen versie van het spelletje 'Flappy Bird' gaan maken. BplusC Binnenstebuiten: complimenten aan de organisatie van de Minecraft Challenge!

Wie: Hélène Neerhoff
Status: doorlopend