BplusC in Voorschoten

Richard Wagnerlaan 22, 2253 CE Voorschoten

Ontdek de danser, muzikant of kunstenaar in jou op onze locatie in Voorschoten! Je kunt kiezen uit ruim veertig cursussen: algemene dansvorming, beeldhouwen en boetseren, dwarsfluit, edelsmeden, portretschilderen, viool en nog veel meer.

Dans je fit
Kinderen die van dansen houden, halen hun hart op bij de cursus Algemene dansvorming (4-5 jaar/6-8 jaar). Het zijn speelse lessen, waarin aan gevoel voor ritme, coördinatie en flexibiliteit wordt gewerkt. Bewegingen uit klassiek ballet worden afgewisseld met jazzdance, expressie en dansspellen. Daarna kunnen dansers doorstromen naar een cursus Klassiek ballet (7-12 jaar, 13+). Speciaal voor volwassen is er Dans je fit: een gezellige cursus, waarin dansplezier voorop staat. Je werkt aan een goede houding, muzikaliteit, souplesse en danstechniek.

Eigen sieraden ontwerpen
Voorschoten heeft een grote afdeling Kunst en Beeld. Zowel beginners, als de meer ambitieuze amateurkunstenaars voelen zich hier thuis. Leer portretten maken met potlood en penseel, ontwerp en smeed je eigen sieraden, of ga beeldhouwen en boetseren of pottenbakken. De schildercursussen gaan van de eerste basis tot atelierlessen en masterclasses voor ervaren schilders.

Met elkaar muziek maken
Wil je muziek leren maken? Dan is blokfluit van oudsher natuurlijk een ideaal startinstrument. In de cursus Blokfluit Start 5+ leren kleuters in een kleine, gezellige groep met elkaar samenspelen: leuke liedjes, maar ook korte, zelfverzonnen stukjes. Volwassenen die na jaren weer eens willen blokfluiten, kunnen zich inschrijven voor een opfriscursus van 5 lessen. Muzieklessen altviool en viool (ook voor kinderen vanaf 4 jaar) en piano behoren ook tot de mogelijkheden.