Workshops

Zondagworkshop voor kids & ouders

Ga in deze workshopreeks mee op ontdekking en probeer nieuwe technieken uit.

Elke laatste zondagmiddag van de maand kun je samen aan de slag met een i-Lab workshop. Ieder kind mag gratis een ouder/begeleider meenemen (kom ook eens met opa of oma!). Samen leren en proberen, bijvoorbeeld knutselen aan een robot. Alleen komen mag ook. Ouders kunnen uiteraard gebruik maken van de faciliteiten van de bibliotheek of een kop koffie drinken in Coffeestar.

In september t/m december komen de volgende thema’s voorbij:

  • Lego Mindstorms robot programmeren
  • Muziek maken met Makey Makey
  • FL Studio
  • 3D tekenen en printen
  • Vlogs en animaties maken


Wanneer: Elke laatste zondag van de maand.
Ronde 1: 13:00-14:30 uur
Ronde 2: 15:00-16:30 uur

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.
Betalen kan op de dag zelf aan de balie van de bibliotheek.

Zondag 30 september: Muziek maken

Makey Makey (7 t/m 9 jaar)
Met de toolkit Makey Makey kun je van allerlei voorwerpen een instrument maken.Wat dacht je van bongo spelen op bananen? Of je eigen piano maken van klei? Bekijk hier een filmpje van de Makey Makey

FL Studio (10 t/m 12 jaar)
Maak als een echte dj je eigen hit met FL Studio.
Het programma FL Studio is een professioneel muziekprogramma waarin je je muziek opbouwt met drums, bass, beats, piano en vocals. De docent vertelt je stap voor stap hoe je nummer kunt opbouwen.

Zondag 27 oktober: robot programmeren

Cubetto (4 t/m 7 jaar)
Help, Robot Cubetto is de weg kwijt! Robot Cubetto moet de weg vinden op een speelbord en jij zorgt daarvoor door te programmeren. In deze workshop leer je de basis van computer programmeren.

Bekijk hier een filmpje van Cubetto Lego Mindstorms  (8 t/m 12 jaar)
Houd jij ook van bouwen en techniek? Maak met Lego een robot en geef hem skills om bijvoorbeeld te rijden, klimmen, grijpen, obstakels te vermijden.
Je gebruikt hiervoor de iPad en programmeert de robot met een eenvoudige codes.

Zondag 25 november: 3D tekenen en printen

Tekenen met de 3D pen (7 t/m 9 jaar)
De workshop begint met een korte uitleg van de 3D pen. Daarna kun je kiezen welk voorwerp je gaat tekenen; je eigen sieraden, een tekening, een kleine bouwwerk. Je kunt tekenen met allerlei kleuren. Eventueel maak je je 3D ontwerp af met een ketting, zodat je hem zelf kun dragen of kunt ophangen aan de muur.

3D printen (10 t/m 12 jaar)
De workshop begint met een korte uitleg van de 3D printer. Daarna ontwerp je stap voor stap je eigen sleutelhanger op de computer. Is je ontwerp klaar, dan kies je een kleur waarin we de sleutelhanger uitprinten. Hang je fiets- of huissleutel aan deze prachtig zelf ontworpen sleutelhanger!

De prints zijn niet direct klaar. De sleutelhangers kunnen na 5 dagen worden opgehaald bij de balie van de bibliotheek (Nieuwstraat 4). Tijdens de workshop printen we een voorbeeld sleutelhanger uit.

Zondag 30 december: nieuwjaarswens filmen

Animatie maken (7 t/m 9 jaar)
Maak een stopmotion filmpje van papier of klei en wens al je vrienden een gelukkig nieuwjaar.

Filmtrailer maken (10 t/m 12 jaar)
Je bedenkt een miniscript, filmt je nieuwjaarswens en stopt hem in een te gekke IMovie trailer van 1 minuut. Humor vereist ;-)

Programma

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!