Veel gestelde vragen

Kan ik een proefles volgen?

U kunt helaas niet overal een proefles bijwonen. U kunt wel een proefles bijwonen bij de meeste danslessen en bij de Algemene basiscursussen muziek. In alle andere gevallen kunt u een verzoek indienen bij cursusadministratie@BplusC.nl

Wanneer en hoe moet ik mijn cursus betalen?

U betaalt het cursusgeld aan het eind van de maand , waarin de cursus begint, behalve voor muziek en dans. Deze betaalt u eind oktober. U kunt betalen via een incasso of een factuur.

Hoe kan ik mijn boeken verlengen?

Boeken verlengen via de website: Om titels te verlengen, dient u geregistreerd te zijn via de website. Na inloggen kunt u de gewenste titels verlengen door deze aan te klikken. Verlengen kan maximaal 2 keer. Titels die gereserveerd zijn, kunnen niet worden verlengd. Dan wordt er aangegeven: Niet mogelijk om (verder) te verlengen. Telefonisch verlengen: Via 0900-2323000 (houd uw pasnummer bij de hand).

Kan ik het cursusgeld per maand betalen?

Ja, u kunt het bedrag in 1x of in maximaal 10 maandelijkse termijnen betalen. U kunt op uw inschrijflijst aangeven dat u in termijnen wilt betalen. Dit laatste kan alleen als u via een automatische incasso betaalt. (aantal termijnen zijn afhankelijk van de start en duur van een cursus)

Kan ik op elk moment stoppen met een cursus?

U kunt alleen kosteloos stoppen bij langdurige ziekte of verhuizing buiten de regio. In alle andere gevallen kunt u natuurlijk wel stoppen, maar dient u schriftelijk een verzoek tot restitutie in te vullen. Deze worden aan het eind van elke maand behandeld.

Waar moet ik mij of mijn kind afmelden voor een les?

Op werkdagen tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur kunt u zich afmelden via ons algemene telefoonnummer: 0900 23 23 000. Graag doorgeven: de naam van de leerling, naam van de docent, de locatie en lestijd.

Worden afgelaste lessen ingehaald of wordt het lesgeld teruggestort?

Bij jaarcursussen mogen er maximaal 3 lessen uitvallen. Daarna krijgt u het lesgeld terug. Dit wordt aan het eind van het seizoen in juli terugbetaald. Bij overige cursussen dient de les ingehaald te worden en – indien niet mogelijk – wordt de les aan het eind van de cursus terugbetaald.

Kan ik korting krijgen?

Ja, u kunt in een aantal gevallen korting krijgen (bv. 65+ korting, gezinskorting, HaFaBra-korting). Voor de exacte regelingen verwijzen wij u naar de webpagina tarieven/algemene voorwaarden.

Mag ik als ouder bij de lessen van mijn kind blijven?

Nee, u kunt niet bij de lessen aanwezig zijn. Bij de algemene dans en muziekcursussen worden hiervoor speciale kijklessen georganiseerd. Bij de instrumentale muzieklessen kunt u in overleg met de docent hierover een afspraak maken.