Denk mee met BplusC

Hoe kan ik meedenken?
Terug naar beginpagina

Resultaten donderdag 10 november
Resultaten vrijdag 11 november
Resultaten zaterdag 12 november

Resultaten - Woensdag 9 november

Wat een geweldige middag!

Er zijn tussen 14.00 en 17.30 uur ruim 500 bezoekers bij de bibliotheek binnen geweest die in toaal zo'n 100 ideeën over de toekomst van de bibliotheek in Leiderdorp met ons hebben gedeeld.

 

Om 16.00uur was Wethouder Jeff Garderniers aanwezig om de Week van de Bibliotheek officieel te openen. Naast een warm onthaal door de dansers van Balletstudio Giselle en een korte impressie van de andere activiteiten ontving de wethouder een petitie uit handen van Fiene van Daltonschool De Leeuwerik uit Leiderdorp. Zij heeft op drie scholen in totaal 670 handtekeningen weten te verzamelen voor het behoud van de bibliotheek. Dank je wel Fiene! Wat een geweldige prestatie.

Een greep uit de reacties:

"Het is zo belangrijk dat Leiderdorp een cultureel hart heeft, dat is de bibliotheek! Ik zou graag willen dat de gemeente zich hard maakt daarvoor".

"Ruimere openingstijden!"

"Meer samenwerken met andere instellingen, ook met scholen"

"De bibliotheek is belangrijk voor de ontwikkeling van mijn kinderen"

"De bieb is essentieel voor het ontwikkelingsproces van kinderen, dus in het belang van de samenleving, onze toekomst".

"Boek aan huis service moet blijven!"

"Bieb in Leiderdorp moet blijven omdat we straks voor onze boeken anders naar de stad moeten en zeker voor middelbare scholieren is dat niet handig. Ze moet er veel lezen en dan is Leiderdorp erg handig".

"Ontmoetingsplaats voor jong en oud"

"Begeleiden van senioren bij gebruik van computers"

"Mijn kinderen van 7 en 4 jaar oud zijn echte boekenwurmen. Ze komen hier het liefst elke week om nieuwe boeken te halen en om even te spelen. Het zou voor ons gezin een grote ramp zijn als de bibliotheek moest verdwijnen..."