Hoe kan ik meedenken?

BplusC en de gemeente Leiderdorp willen graag met u in gesprek over hoe de bibliotheek er uit zou kunnen zien in 2020.

Onze centrale vraag luidt:
Hoe ziet de bibliotheek van BplusC er in 2020 uit in de gemeente Leiderdorp?

Met als deelvragen:

-           Uitgaande van de wettelijke bibliotheekfuncties van
            Kennis, Kunst en Contact?
-           Met in het achterhoofd een bezuiniging?
-           Met welke samenwerkingspartners?

Tijdens de Week van de Bibliotheek organiseren BplusC en Gemeente Leiderdorp diverse activiteiten voor jong en oud en vragen zij inwoners naar hun ideeën over de toekomst van de bibliotheek.

Wethouder Jeff Gardeniers opent de Week van de Bibliotheek op 9 november om 16.00 uur Na afloop van is er gelegenheid om onder het genot van een drankje uw mening en visie te geven over de toekomst van de bibliotheek van BplusC in Leiderdorp.

We hopen u in de Week van BplusC te mogen begroeten. 

Met vriendelijke groet, 

Willem van Moort 
Voorzitter Raad van Bestuur BplusC  

Meedenken kan tussen nu 12 november. Hoe? Wie? Waar? Wanneer?

Van 9 - 12 november is er de Week van de Bibliotheek  van BplusC in Leiderdorp, een festivalweek met activiteiten, optredens, discussies en brainstormsessies. Voor leden en niet-leden, voor gebruikers en niet-gebruikers. Kortom, voor iedereen uit Leiderdorp!

Op 12 november sluiten we ´de Week van de Bibliotheek´ af met optredens van twee koren in de bibliotheek. Daarna wordt een eindverslag gemaakt van de raadpleging van het dorp.

U bent van harte welkom tijdens de Week om uw mening met ons te delen. Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen maar vindt u het toch belangrijk om mee te denken? Mail uw toekomstvisie voor de bibliotheek dan naar week@BplusC.nl

Organisaties
BplusC en de gemeente Leiderdorp zijn al met diverse organisaties binnen Leiderdorp in gesprek gegaan. Zo zijn er o.a. ideeen opgehaald bij het onderwijs, de culturele sector van Leiderdorp en de gemeenteraad.
Op vrijdagochtend 9 november gaan we met de ondernemers en bewoners van de Sterrentuin om te tafel.

Waarom doen jullie dit?
BplusC organiseert de Week van de Bibliotheek in samenwerking met, en in opdracht van, de gemeente Leiderdorp. BplusC probeert zoveel mogelijk meningen van inwoners te verzamelen over de toekomst van de bibliotheek.

Wat gebeurt er met de ideeën?
Alle ideeën die we tijdens de Week van de Bibliotheek ophalen en te horen krijgen van de inwoners van Leiderdorp gaan naar de gemeente. De gemeente Leiderdorp verwerkt deze input vervolgens in een visie op het toekomstige bibliotheekbeleid.

Mag iedereen meedoen?
Ja, het is juist belangrijk dat iedereen meedoet. Leden en niet-leden, gebruikers en niet-gebruikers. We willen weten welke ideeën en behoeften leven in het dorp - óók van organisaties die klant van de bibliotheek van BplusC zijn, of samenwerkingspartner; en organisaties die dat nog niet zijn en dat graag willen worden.

 

Denk mee met BplusC

Resultaten van het meedenken
Terug naar beginpagina<Leiderdorp kan meedenken over toekomst Bibliotheek