Volksuniversiteit

Ontdek de plus in jou!

We bieden betaalbare workshops en lessen, waarin je leert omgaan met een computer en het internet of ervaring opdoet met programma’s als Word, Outlook of Excel. Ook hebben we een groot aanbod taalcursussen: van Arabisch tot Zweeds, van conversatielessen tot vakantiecursussen. Spreken, luisteren, schrijven en lezen staat in de meeste cursussen centraal. Iedereen is welkom, ongeacht vooropleiding of leeftijd. Plezier in het leren van een andere taal staat voorop.

Talen
BplusC heeft een groot aanbod taalcursussen: van Arabisch tot Zweeds, van conversatielessen tot vakantiecursussen. Spreken, luisteren, schrijven en lezen staat in de meeste cursussen centraal. Iedereen is welkom, ongeacht vooropleiding of leeftijd. Plezier in het leren van een andere taal staat voorop.

Het leren van een andere taal vergroot je wereld. Talenkennis is nuttig, maar ook leuk. Door het beheersen van een taal vind je niet alleen gemakkelijker je weg binnen het land waar die taal gesproken wordt, het stelt je ook in staat de bewoners, de gebruiken, de cultuur en de historie van dat land te leren kennen.

We bieden geen officiële examens en/of certificaten, behalve het English Cambridge First Certificate. De meeste taalcursussen starten in september/oktober en begin februari. Daarnaast is het – in overleg met de docent – mogelijk om in te stromen in een lopende cursus. 

Dutch for Foreigners/NT2
BplusC offers Dutch courses for non-native speakers. We offer six different levels, Nederlands 1 to 6, training Staatsexamen NT2, and a grammar course. To assess which course is most suitable for you it’s wise to visit our Languages Information Day.

Computer en digitale media
In de wereld van computer en digitale media zijn voortdurend veranderingen. Waar de een volledig up-to-date is en blijft, moet een ander nog kennismaken met de verschillende mogelijkheden die een computer, het internet en social media te bieden hebben.

We bieden betaalbare workshops en lessen, waarin je leert omgaan met een computer en het internet of ervaring opdoet met programma’s als Word, Outlook of Excel. Internetbankieren en ‘werken met de digitale overheid’ (DigiD) komt in andere (gratis) cursussen aan bod. In locatie Nieuwstraat, Leiderdorp en Het Gebouw kun je elke week onder begeleiding het oefenprogramma Klik & Tik volgen. Deelname is gratis. Tijdens de lessen heeft iedere cursist de beschikking over een computer, zodat je direct aan de slag kunt.  

Ontdek je talent bij onze Volksuniversiteit!

Alle cursussen van onze Volksuniversiteit