Leslocatie Oegstgeest

BplusC Muziekschool

Let op: alleen geopend voor muzieklessen op afspraak i.v.m. corona

 

Vorig seizoen heeft de BplusC Muziekschool een mooi nieuw thuis gevonden in het Dorpscentrum Oegstgeest. We hebben hier een eigen vleugel met drie lokalen, waar we muziekles geven op diverse instrumenten aan jong en oud.

Het Dorpscentrum
Lijtweg 9
2341 HA Oegstgeest

Muziek voor kinderen
Met jong bedoelen we ook echt jong! Kinderen vanaf een paar maanden oud kun je al inschrijven voor de cursus Baby- en peutermuziek. In de lessen ga je dansen met je baby op de arm, samen zingen, met instrumentjes schudden, tikken of trommelen. Er zijn drie leeftijdsgroepen waarin je kunt starten (t/m 4 jaar). 

In de vervolgcursussen Spelen met muziek (4-5 jaar) en Ontdek muziek! (6-7 jaar) leren kinderen zingen, eenvoudige instrumenten bespelen en het herkennen van muzieknoten. Welk instrument het beste bij je past, ontdek je in de cursus Muzikale verkenning (7+). Kinderen maken een rondje langs gangbare instrumenten en krijgen twee keer per seizoen een proefles op vier verschillende instrumenten.

Instrumenten
Vanaf 6 jaar kan een kind soms al direct beginnen met muziekles op een instrument. Zodra kinderen één jaar les hebben gehad, kunnen ze meespelen in het Kinderorkest dat repeteert in het Dorpscentrum op woensdagmiddag van 16.00-17.30. In Oegstgeest kunnen kinderen én volwassenen ook les krijgen in gitaar, cello, (bas)klarinet, dwarsfluit, keyboard, piano en saxofoon.