Alles over pop, jazz en wereldmuziek

Bandlessen, bandcoaching en optreden!

Van beginner tot gevorderd, jazz, soul, rock of pop. Bij BplusC krijg je van vakdocenten met veel ervaring les op je eigen niveau.

Blader online door onze brochure 2019-2020!

In overleg met je docent krijg jij de les die het beste bij je past in de stijl die jou aanspreekt.Je kunt bij ons in een van onze bands spelen en je staat regelmatig op een podium tijdens onze bandmiddagen. Bij ons kun je o.a. drumles, dwarsfluitles, gitaarles, basgitaarles, keyboardles, pianoles, zangles, saxofoonles, en klarinetles volgen.

Bandles
Schrijf je je in voor een van bovenstaande instrumenten? Dan kun je ook meedoen met onze bandlessen. Je hebt dan drie weken les op je eigen instrument en in de vierde week speel je in een band op je eigen niveau en met leerlingen van ongeveer dezelfde leeftijd.

Ter voorbereiding op de bandlessen volg je je eigen les(sen). Iedere vierde week krijg je een bandles van een uur en breng je het geleerde in de praktijk. De nummers die je met je band gaat spelen worden in de bandles behandeld. Daar worden ook de ritmes, fills, timing etc. betrokken in de lesmethode zodat je niet alleen liedjes speelt maar ook de ontwikkeling op je instrument doorgaat.

Op dit moment spelen er 17 bands bij BplusC die ieder jaar minimaal twee keer op het podium staan van het Muziekhuis.

Het traject
Na 2 of 3 jaar spelen in diverse bands (ligt aan het niveau) ga je met de hele band of in een andere band wekelijks naar een bandles waarin je vaste bandcoach je de kneepjes van het vak leert, zoals:
- samenwerken
- luisteren naar elkaar
- band presentatie
- eigen nummers maken etc.

Uiteindelijk ga je na dit traject zonder begeleiding met je band verder.

Ontdek de plus in jou!
Pop, jazz en wereldmuziek bij BplusC Muziekschool

Muziekschool