Kinderatelier, tekenen, schilderen kinderkunst 8-12 jaar

Locatie
Het Leidse Volkshuis
Startdatum
10 februari 2018
Dag
Zaterdag
Tijd
13:00 tot 16:00
Einddatum
26 mei 2018
Aantal lessen
8
Prijs excl. btw
€ 236
Prijs incl. btw
€ 236
Code
110.205.004
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Kinderatelier, tekenen, schilderen kinderkunst 8-12 jaar

Onze docenten

  • Tineke

    Jacobs, Tineke

    Vanaf 1987 tot heden ontwikkelt Tineke Jacobs kunstprojecten en workshops ‘op maat’ voor diverse groepen. Naast haar eigen werk als kunstenaar (atelier Haagweg 4-A2 Leiden) geeft Tineke bij BplusC les in tekenen en schilderen. Naast het uiteindelijke resultaat staat bij haar vooral het plezier en het ontdekken van mogelijkheden voorop. Tineke geeft alle cursisten veel persoonlijke aandacht en neemt de diverse mogelijkheden en technieken uitvoerig onder de loep. Het ontwikkelen van het 'eigene' in ieders werk vind Tineke erg boeiend. Bij de kindergroep wordt aandacht aan beeldende ontwikkeling gegeven op zo’n manier dat ambacht/techniek en eigenheid van het kind -met humor en aandacht- een uitdagende combinatie vormt.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Kinderatelier, tekenen, schilderen kinderkunst 8-12 jaar.

Er is ruim tijd en meer individuele aandacht, tijd voor experiment, mislukkingen en resultaat omdat er gericht en ontspannen 3 uur per zaterdag wordt gewerkt! Door middel van leuke, spannende opdrachten n.a.v hedendaagse en 20e eeuwse kunst worden kinderen uitgedaagd hun ‘eigen verhaal’ te tekenen, en te schilderen waarbij er veel aandacht is voor eigenheid op een inhoudelijke en speelse manier. Stap voor stap krijgen kinderen inhoudelijk de ambacht van het tekenen en schilderen onder de knie. Het mengen van kleurpotloden en het mengen van verf (hoe maak je bv. goud?). Het tekenen met krijtsoorten en inkt, Het kleurgevoel ontwikkelen en het ontdekken van ‘perspectief’. Het tekenen en schilderen kan gecombineerd worden met andere beeldende vormen: tekenen op ander materiaal….op dia….op foto…op klei. Op kinder/leeftijdsniveau leren kinderen positief te praten en te kijken naar andermans werk. Door dit avontuur op een zaterdagmiddag kunnen Kinder-Kunstwerken na afloop van 1 zaterdagmiddag (meestal) direct mee naar huis!

Tineke Jacobs is gediplomeerd teken-schilder-handvaardigheids docent met 30 jaar ervaring. Kleuradviseur. Autonoom beeldend kunstenaar (atelier Haagweg 4-A2).

Materiaalkosten inclusief E 25