Basso continuo voor klavecimbel, gamba, luit, harp en barokcello

Locatie
diverse locaties
Startdatum
Starten is het gehele jaar mogelijk
Dag
diverse lesdagen
Tijd
in onderling overleg
Aantal lessen
Jaarcursus
Prijs
Tarieven Muziek
Code
108.632.051
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

 • Ivanka

  Neeleman, Ivanka

  The Spirit of Gambo is het ensemble waarin ik speel. Bij internationale gambacursussen heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan ensembles. Ik werk samen met het Capilla Flamenca, Brisk en Camerata Trajectina. Viola da gamba heb ik gestudeerd bij Wieland Kuijken.
 • Ciska

  Mertens, Ciska

 • Anneke

  Jansen, Anneke

  Mijn studie heb ik gevolgd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Sinds 1988 ben ik werkzaam bij BplusC als docente piano en klavecimbel. Ik geef concerten en ik begeleid koren en ensembles. Ook ben ik cantor-organist van de Kievietkerk in Wassenaar.
 • Livia

  Vliegen, Livia

  Ik heb cello en barokcello gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 1992 ben ik werkzaam als docent bij deze instelling. Als uitvoerend musicus ben ik met name werkzaam op het gebied van kamermuziek van verschillende genres.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Basso continuo voor klavecimbel, gamba, luit, harp en barokcello.

Voor bespelers van akkoordinstrumenten en lage strijkinstrumenten die kamermuziek uit de 17e en 18e eeuw willen spelen is het noodzakelijk om van een becijferde bas te kunnen spelen. In deze cursus wordt daar een start mee gemaakt. In de lessen leer je een basmelodie spelen en een harmonische uitwerking maken. In aanvang wordt er met continuo instrumenten gewerkt, in een later stadium kan dit uitgroeien tot een kamermuziekgroep, waar melodie instrumenten aan worden toegevoegd. De lessen worden afwisselend door de verschillende docenten gegeven. Van deelnemers wordt verwacht dat zij goed bekend zijn op hun instrument. Luitspelers moeten in staat zijn om van bassleutel te lezen.

Start: het gehele cursusjaar
Lestijd: in overleg
Aantal lessen: 5

Zodra u zich heeft ingeschreven, zal BplusC een docent conform uw wensen over dag, locatie en lesinhoud zoeken en u hierover binnen een week informeren. Aansluitend zal de docent contact met u hebben om de lesafspraken te maken.