Saxofoon

Locatie
diverse locaties
Startdatum
Starten is het gehele jaar mogelijk
Dag
diverse lesdagen
Tijd
in onderling overleg
Aantal lessen
Jaarcursus
Prijs
Tarieven Muziek
Code
108.611.001
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Saxofoon

Onze docenten

  • Anja

    Nielsen, Anja

    Na het conservatorium ben ik met diverse bands gaan spelen. Mijn passie ligt vooral bij de lichte muziek en het improviseren. Bij BplusC geef ik saxofoon les en heb ik meerdere jazzcombo's onder mijn hoede. Daarnaast geef ik workshops en improvisatiecursussen.
  • Wim

    Millenaar, Wim

    Als docent bij BplusC streef ik naar ontwikkeling van muzikaliteit en techniek in een plezierige leeromgeving. Naast mijn werk als saxofoondocent ben ik actief in verschillende Big Bands en kamermuziekensembles, onder andere in Het Rotterdams Saxofoonkwartet.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Saxofoon.

Probeer dit instrument vrijblijvend uit. Meld je aan voor een gratis proefles via proefles@BplusC.nl.

saxofoonles voor kinderen, jongeren en volwassenen

Saxofoonspelen kan vanaf ongeveer 9 jaar, als de tanden gewisseld zijn en de handen groot genoeg om de kleppen te bedienen. Er wordt wel eens beweerd dat de longen voldoende groot moeten zijn, maar het blazen op een saxofoon is meer een kwestie van een goede ademtechniek dan van de hoeveelheid benodigde lucht. Voor het dragen van de saaxofoon zijn er draagkoordjes die om de schouders hangen waardoor de saxofoon niet bezwarend aanvoelt. Als een leerling te jong of te klein is, is een paar jaar blokfluit een uitstekende voorbereiding op het saxofoonspelen. De eerste lesjaren wordt gewerkt aan de opbouw van een goede basistechniek. Hiervoor zijn er uitstekende saxofoonmethodes waar met behulp van een CD al heel snel een aansprekend resultaat kan worden geboekt. Zoals voor het leren bespelen van elk muziekinstrument geldt ook voor de saxofoon dat je dagelijks een halfuur moet studeren. Hoewel de saxofoon vooral bekend is uit de pop- en jazzmuziek, bestaat er ook veel muziek voor saxofoon speelbaar binnen de klassieke muziek. Voor de student die zich op de jazz,blues en pop willen richten zijn er talloze methodeboeken, speelboeken en repertoire. Hierbij komt in de les ook improviseren, articulatie( timing), swingen aan bod. Daarnaast zijn er vele samenspeelmogelijkheden binnen BplusC

Samenspel mogelijkheden
begeleidingsklas
saxofoon-ensemble

Lesdagen: Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag en Vrijdag
Leslocaties: Rapenburg (Leiden), Oegstgeest en Wassenaar
Lesvorm: D, E, F, G of H

Instrument huren mogelijk (kijk hier voor meer informatie)

Kijk hier voor meer informatie over saxofoon.

Zodra u zich heeft ingeschreven, zal BplusC een docent conform uw wensen over dag, locatie en lesinhoud zoeken en u hierover binnen een week informeren. Aansluitend zal de docent contact met u hebben om de lesafspraken te maken.