Gamba consort

Locatie
Het Leidse Volkshuis
Startdatum
04 september 2018
Dag
Dinsdag
Tijd
19:30 tot 21:30
Einddatum
28 mei 2019
Aantal lessen
18
Prijs
Tarieven Muziek
Code
111.660.170
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Ivanka

    Neeleman, Ivanka

    The Spirit of Gambo is het ensemble waarin ik speel. Bij internationale gambacursussen heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan ensembles. Ik werk samen met het Capilla Flamenca, Brisk en Camerata Trajectina. Viola da gamba heb ik gestudeerd bij Wieland Kuijken.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Gamba consort.

De viola da gamba is een instrument dat al relatief snel mogelijkheden biedt tot samenspelen. Dat heeft te maken met de fretten, waardoor je al een melodie kunt spelen zodra je een beetje kunt strijken. Gambaleerlingen spelen in een consort 5 tot 7 stemmige muziek van componisten als Coperario, Byrd en Lupo. De stemmen worden gespeeld door viola's da gamba in verschillende maten, van diskant en tenor tot bas. Iedere speler heeft in principe een eigen stem. In de consortlessen gaat het om het leren kennen van de compositie, de cadans en de harmonieën ervaren, je bewust zijn van je eigen rol en op elkaar reageren.

Enthousiast geworden? Neem contact op met cursusadministratie@bplusc.nl. Definitieve inschrijving in overleg met de docent.

Jaarcursus, Lesvorm A