Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek: Kinderorkest

Locatie
Het Dorpscentrum, Oegstgeest
Startdatum
05 september 2018
Dag
Woensdag
Tijd
16:00 tot 17:30
Einddatum
03 juli 2019
Aantal lessen
37
Prijs excl. btw
€ 209
Prijs incl. btw
€ 209
Code
111.660.172
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Bram

    Soentjens, Bram

    Bram Soentjens is dirigent van het Kinderorkest in Oegstgeest. Bram heeft orkestdirectie gestudeerd onder supervisie van Arjan Tien en volgt tegenwoordig privélessen bij Roberto Benzi in Parijs. Bram dirigeert verschillende muziekverenigingen en is werkzaam voor Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek. Als dirigent is Bram verbonden aan Ensemble Classique Eindhoven en de educatie-afdeling van het Residentie Orkest. Daarnaast is Bram freelance arrangeur en trompetdocent

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek: Kinderorkest.

In ons kinderorkest spelen kinderen van 8 t/m 12 jaar die minstens een half jaar les hebben op een orkestinstrument (incl. harp en slagwerk) blokfluit of piano (pianisten moeten een eigen keyboard hebben).

De kinderen leren in het orkest om naar elkaar te luisteren en aanwijzingen van de dirigent op te volgen. Daarnaast maken ze kennis met heel veel verschillende soorten muziek. Maar vooral merken ze hoe leuk het is om samen met andere kinderen muziek te maken. Van docenten en ouders horen we vaak dat kinderen die lid worden van het Kinderorkest, dankzij de wekelijkse repetities en de stimulans die hiervan uitgaat, al snel enorm vooruit gaan op hun instrument.

Het kinderorkest repeteert op twee locaties. We hebben het kinderorkest in Oegstgeest onder leiding van dirigent Bram Soentjens en een kinderorkest Leiden/Leiderdorp onder leiding van dirigent Stijn Schmeddes. De kinderorkesten hebben ongeveer 10 keer per jaar een gezamenlijke repetitie. Deze orkesten zijn toegankelijk voor kinderen uit de gehele regio.

Het kinderorkest is een samenwerking van BplusC Muziekschool en het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR). Klik hier voor meer informatie over het JSR.

Heb je belangstelling en/of wil je vrijblijvend een paar keer komen kijken/meespelen? Mail naar Cursusadministratie@BplusC.nl

Meer over het kinderorkest