i-Lab Ontwerp je eigen game - beginners 1

Locatie
Nieuwstraat
Startdatum
24 november 2018
Dag
Zaterdag
Tijd
12:00 tot 14:00
Einddatum
22 december 2018
Aantal lessen
5
Prijs excl. btw
€ 101
Prijs incl. btw
€ 101
Code
111.105.003
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

i-Lab Ontwerp je eigen game - beginners 1

Onze docenten

  • den Hartog, Wessel

    Wessel den Hartog rond dit jaar zijn Bachelor af bij het Leidse University College, en is al sinds jonge leeftijd actief met computers en programmeren. Sinds het begin van de middelbare school heeft hij games gemaakt in het programma Game Maker, en hij heeft in de bovenbouw regelmatig Game Maker lessen aan basisschool scholieren geven en ontworpen. Daarnaast was hij op de middelbare school betrokken bij het ontwerpen van cursussen voor Technolab Leiden.
  • Smits, Noah

  • Brigitte

    van Ark, Brigitte

    Ik werk al enkele jaren voor BplusC en Technolab. In mijn eigen werk laat ik mij inspireren door verschillende materialen zoals stof, hout, metaal, plastic, papier, klei etc. Ook maak ik gebruik van digitale fotografie, film en computers. In mijn lessen creëer ik door de kinderen een veilige stimulerende omgeving. Ik laat de kinderen op ontdekkingstocht gaan tussen de materialen en stimuleer daarmee hun beeldende fantasie.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus i-Lab Ontwerp je eigen game - beginners 1.

In deze spiksplinternieuwe cursus werk je aan de verschillende onderdelen van gamedesign. Zo maak je eerst je avatar in klei. Daarna werk je op de computer aan de spelregels en de game. Tot slot maak je de gamegeluiden met een echte DJ. Voeg alle elementen samen en gamen maar!

Deze cursus vol creativiteit en technologie is voor beginnende gamemakers. Je hoeft dus nog geen ervaring te hebben met het maken van games of programmeren. Kun je al een beetje programmeren dan is de cursus ook leuk voor jou. De spelregels van de game kun je dan ingewikkelder maken. We werken met het programma Game Maker waarin je leert hoe je sprites, acties, achtergronden en geluiden moet toevoegen. Aan het einde van de cursus heb je een eigen gemaakte game die je op een usb-stick mee naar huis neemt.

Is er een enthousiaste groep deelnemers die verder wil, dan komt er mogelijk een vervolgcursus.

Ben jij tussen de 9 en 14 jaar? En wil je je eigen game leren maken? Schrijf je dan snel in! (let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar).