Fotografie, Timelapse

Locatie
Het Leidse Volkshuis
Startdatum
14 januari 2019
Dag
Maandag
Tijd
19:45 tot 21:45
Einddatum
11 februari 2019
Aantal lessen
5
Prijs excl. btw
€ 90,08
Prijs incl. btw
€ 109
Code
111.101.040
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Arne

    Wossink, Arne

    Ik ben opgegroeid in het Groene Hart en fotografeer al meer dan 15 jaar. Ik ben graag actief in de buitenlucht en richt mij vooral op landschaps- en stadsfotografie. Mijn interesse in timelapse fotografie begon in Chicago in de Verenigde Staten, waar ik enkele jaren gewoond heb. Toen ik terugkwam naar Nederland begon ik met het maken van een timelapse portret van mijn stadje, Leiden. Deze film werd zo goed ontvangen dat ik mij nu ook als professional met timelapse fotografie bezig kan houden.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Fotografie, Timelapse.

Deze cursus is een echte uitdaging.Timelapse fotografie is een techniek die balanceert op het randje van fotografie en film. Je kunt processen documenteren die vaak te langzaam gaan om op film vast te leggen, zoals wolken die langs de hemel drijven, of een zonsondergang. Aan het eind van deze cursus heb je de technische en creatieve kennis om zelfstandig een kwalitatief hoogstaande timelapse film te maken!

In deze cursus komen alle technische en creatieve aspecten van het maken van een timelapse aan bod. Daaronder vallen niet alleen de instellingen voor je camera, maar ook tips over compositie, onderwerpkeuze, voorbereiding, locaties scouten en de invloed van het weer op je timelapses. Daarnaast zal uitgebreid aandacht besteed worden aan de mogelijkheden die er zijn om de foto’s te bewerken op de computer, en om er uiteindelijk een film van te maken. Bij voldoende tijd en interesse zullen ook onderwerpen voor gevorderden zoals het maken een hyperlapse of het timelapsen van een zonsop- of ondergang aan bod komen. Arne Wossink (1978) fotografeert sinds 1998. Zijn eerste timelapse stamt uit 2013 en sindsdien bracht hij menig uur door achter de camera bij het vastleggen van een zonsop- of ondergang. Binnen de timelapse fotografie specialiseert Arne zich in hyperlapse, waarbij de camera over grote afstanden bewogen wordt tijdens het foto’s maken. De onderwerpen voor zijn timelapse video’s zoekt hij voornamelijk in steden. Zijn timelapse film over Leiden trok ook landelijk de aandacht https://www.youtube.com/watch?v=ZEfX40fP0GA

Om het meest uit deze cursus te halen heb je een digitale camera nodig die handmatig ingesteld kan worden. Ook een statief en een intervalometer nodig (deze zit vaak al in veel moderne camera’s ingebouwd; kijk daarvoor in je handleiding!). Durf jij het aan? Dan zie ik je graag in de eerste les! En wie weet toon je aan het eind van de cursus je eigen Timelapse video in een cursistententoonstelling.