Edelsmeden vervolg

Locatie
Wagnerlaan, Voorschoten
Startdatum
29 januari 2019
Dag
Dinsdag
Tijd
19:30 tot 22:00
Einddatum
28 mei 2019
Aantal lessen
15
Prijs excl. btw
€ 262,81
Prijs incl. btw
€ 318
Code
111.203.018
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Heidy

    Raetz, Heidy

    Ik ben geboren en opgegroeid in Zwitserland en woon al vanaf mijn 25e in Nederland, waar ik ook mijn opleiding tot edelsmid heb gevolgd. Mijn meesterteken edelsmid mocht ik in 1995 in ontvangst nemen. Naast het ontwerpen van een eigen collectie, geef ik met veel plezier les aan volwassenen die zich ook de beginselen van het edelsmeden eigen willen maken. Dat doe ik al bijna 20 jaar. In mijn werk is moderne vormgeving een belangrijke leidraad. Ik experimenteer graag, combineer diverse metalen en materialen en ontwikkel nieuwe technieken. Daarbij laat ik mij graag inspireren door de natuur.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Edelsmeden vervolg.

Deze cursus is zowel voor cursisten met ervaring als beginners geschikt. In de cursus Edelsmeden leert u sieraden maken door toepassing van basistechnieken zoals zagen, boren,vijlen,schuren, buigen,walsen,smeden en diverse afwerkingstechnieken . De toegewijde, enthousiaste ( en zeer ervaren) docent helpt u, in een goed uitgerust lokaal, om de vaardigheden te ontwikkelen en uit te breiden. Daarmee is deze cursus geschikt voor cursisten die kennis willen maken met dit mooie vak als ook voor gevorderde cursisten en opgedane ervaring en kennis verder uit te diepen en meer technieken te leren.

Door de belangrijkste technieken van dit ambacht eigen te maken krijgt u de mogelijkheid om uw eigen sieraden te maken. Naast het werken met goed en zilver is het experimenteren met vele materialen een belangrijk onderdeel van de cursus. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan het ontwerpproces en vormgeven van sieraden en kleine objecten. Ben je erg trots op een creatie? Dan kan je meedoen aan een van de cursistenexposities.

Starterspakket euro €25,00. Dit pakket bestaat uit zaagjes,soldeer,schuurpapier,boortjes, en werkmap en is verkrijgbaar bij de docent.