Edelsmeden

Locatie
Wagnerlaan, Voorschoten
Startdatum
04 september 2018
Dag
Dinsdag
Tijd
19:30 tot 22:00
Einddatum
18 december 2018
Aantal lessen
15
Prijs excl. btw
€ 262,81
Prijs incl. btw
€ 318
Code
111.203.017
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Hunenstijn, Borg

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Edelsmeden.

In de cursus Edelsmeden leert u sieraden maken door toepassing van basistechnieken zoals zagen, boren, vijlen, schuren, buigen, walsen, smeden, en diverse afwerkingstechnieken. De toegewijde, enthousiaste (en zeer ervaren) docent helpt u, in een goed toegerust lokaal, om de vaardigheden te ontwikkelen en uit te breiden. Daarmee is deze cursus geschikt voor cursisten die kennis willen maken met dit mooie vak als ook voor gevorderde cursisten om reeds opgedane ervaring en kennis verder uit te diepen en meer technieken te leren.

Er wordt in het begin gewerkt met onedel metaal (messing en/of alpaca, koperlegeringen) en al snel met zilver. Natuurlijk is het streven om (later) ook in goud te gaan werken. Het omsmelten en gieten tot plaat of draad van restmateriaal zilver en goud is mogelijk, zodat dit hergebruikt kan worden. Het gegoten materiaal kan tot basisvorm gemaakt worden d.m.v. walsen en trekken.

Naast (edel) metalen kunnen er ook andere materialen gebruikt worden, waarmee dan ook meteen andere technieken aan bod komen. Denk bij andere materialen aan bijv. steentjes, schelpen, munten, hout, glas, titanium etc.

Alle materialen (metalen, steentjes) kunnen via de docent besteld en gekocht worden. Hij kan ook advies geven welke gereedschappen en hulpmiddelen er aangeschaft kunnen worden om thuis werken mogelijk te maken."

Dan kan je meedoen aan aan een van de cursistenexposities.