Edelsmeden

Locatie
Wagnerlaan, Voorschoten
Startdatum
03 september 2018
Dag
Maandag
Tijd
19:30 tot 22:00
Einddatum
17 december 2018
Aantal lessen
15
Prijs excl. btw
€ 262,81
Prijs incl. btw
€ 318
Code
111.203.010
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Heidy

    Raetz, Heidy

    Ik ben geboren en opgegroeid in Zwitserland en woon al vanaf mijn 25e in Nederland, waar ik ook mijn opleiding tot edelsmid heb gevolgd. Mijn meesterteken edelsmid mocht ik in 1995 in ontvangst nemen. Naast het ontwerpen van een eigen collectie, geef ik met veel plezier les aan volwassenen die zich ook de beginselen van het edelsmeden eigen willen maken. Dat doe ik al bijna 20 jaar. In mijn werk is moderne vormgeving een belangrijke leidraad. Ik experimenteer graag, combineer diverse metalen en materialen en ontwikkel nieuwe technieken. Daarbij laat ik mij graag inspireren door de natuur.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Edelsmeden.

In de cursus Edelsmeden leert u sieraden maken door toepassing van basistechnieken zoals zagen, boren, vijlen, schuren, buigen, walsen, smeden, en diverse afwerkingstechnieken. De toegewijde, enthousiaste (en zeer ervaren) docente helpt u, in een goed toegerust lokaal, om de vaardigheden te ontwikkelen en uit te breiden. Daarmee is deze cursus geschikt voor cursisten die kennis willen maken met dit mooie vak als ook voor gevorderde cursisten om reeds opgedane ervaring en kennis verder uit te diepen en meer technieken te leren.

Er wordt in het begin gewerkt met onedel metaal (messing en/of alpaca, koperlegeringen) en al snel met zilver. Natuurlijk is het streven om (later) ook in goud te gaan werken. Het omsmelten en gieten tot plaat of draad van restmateriaal zilver en goud is mogelijk, zodat dit hergebruikt kan worden. Het gegoten materiaal kan tot basisvorm gemaakt worden d.m.v. walsen en trekken.

Naast (edel) metalen kunnen er ook andere materialen gebruikt worden, waarmee dan ook meteen andere technieken aan bod komen. Denk bij andere materialen aan bijv. steentjes, schelpen, munten, hout, glas, titanium etc.

Alle materialen (metalen, steentjes) kunnen via de docente besteld en gekocht worden. Zij kan ook advies geven welke gereedschappen en hulpmiddelen er aangeschaft kunnen worden om thuis werken mogelijk te maken."