Beeldhouwen en boetseren

Locatie
Wagnerlaan, Voorschoten
Startdatum
11 september 2018
Dag
Dinsdag
Tijd
20:00 tot 22:30
Einddatum
08 januari 2019
Aantal lessen
15
Prijs excl. btw
€ 257,03
Prijs incl. btw
€ 311
Code
111.202.012
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Jacqueline

    Petit, Jacqueline

    Ik ben afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en heb 20 jaar ervaring in lesgeven in beeldhouwen / beeldbouwen, van hakken in hout of steen tot bouwen met allerlei materialen. Ik heb in Leiden mijn eigen Galerie “Petit Port/PP44” waar ik zowel Nederlandse als buitenlandse kunstenaars een podium bied. En waar ik nastreef een goede kwaliteit neer te zetten van actuele kunst.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Beeldhouwen en boetseren.

In deze cursus gaan we beeldhouwen, boetseren en mallen maken. Het is heel bijzonder om je te laten inspireren door materialen en een voorstelling in het hoofd om te zetten in een driedimensionaal werkstuk.
Hoe maken we zo’n werkstuk? Dat kan bijvoorbeeld door te gieten met Terrazzo en armaturen maken van draad en uw beeld met boetseerwas voorbereiden om naar de bronsgieter te brengen. U kunt meerdere materialen onderzoeken en speels bouwen, experimenteren met materialen. Wilt u ook thema's uit de beeldhouwkunst leren kennen, dan kan dat hier. Incidenteel kan er een model gevraagd worden te poseren. Voor beginners zijn er opdrachten en thema's die inspireren. De eerste les heeft u een brood klei nodig en gaan we snelle schetsen maken met klei. In het atelier is voldoende gereedschap om aan de slag te gaan. Gevorderden kunnen hun eigen pad volgen. Ben je erg trots op een creatie? Dan kan je meedoen aan een van de cursistenexposities.

Voor deze cursus is ook een vervolgcursus. Materiaalkosten: Klei is in het centrum te verkrijgen á € 9,95 per brood.

Eerste les een afsluitbare emmer meebrengen en een oude theedoek.