Keramiek boetseren en pottenbakken

Locatie
Wagnerlaan, Voorschoten
Startdatum
04 september 2018
Dag
Dinsdag
Tijd
19:30 tot 22:00
Einddatum
15 januari 2019
Aantal lessen
17
Prijs excl. btw
€ 312,4
Prijs incl. btw
€ 378
Code
111.202.034
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Elly

    van Leeuwen, Elly

    In 2007 ben ik gestart met de 3 jarige opleiding ambachtelijke keramiek in Gouda bij de SBB. Vanaf 2010 heb ik me gespecialiseerd in middeleeuws aardewerk en vanaf die tijd maak ik naast vrij werk ook historisch correct aardewerk. Vanaf 2012 ben ik naast de productie van mijn eigen werk gestart met lesgeven. Het uitleggen aan en overleggen met anderen van het geweldige keramiek vak biedt mij inspiratie en uitdaging.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Keramiek boetseren en pottenbakken.

In deze cursus maak je kennis met de verschillende soorten klei en hun eigenschappen. Afhankelijk van je voorkeur kies je voor de werkvorm: draaien of handvorm. Glazuurkennis neemt in deze cursus een belangrijke plaats in.

Ben je gevorderd, dan ga je aan het werk met giet- en drukvormen.

Materiaalkosten: Klei is in het centrum te verkrijgen á € 9,95 per brood. De cursusprijs is inclusief glazuur en stookkosten.
Eerste les meenemen: afsluitbare emmer.

Handvormen methode en decoratie technieken met engobe (kleisilb met kleurpigmenten) zijn verrijkende mogelijkheden om je te laten verrassen door de wereld van keramiek.

Ben je erg trots op een creatie? Doe dan mee met een van onze cursisten exposities. Na deze cursus start een vervolgcursus.