Keramiek boetseren en pottenbakken vervolg

Locatie
Wagnerlaan, Voorschoten
Startdatum
31 januari 2019
Dag
Donderdag
Tijd
09:30 tot 12:00
Einddatum
20 juni 2019
Aantal lessen
17
Prijs excl. btw
€ 312,4
Prijs incl. btw
€ 378
Code
111.202.044
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Keramiek boetseren en pottenbakken vervolg

Onze docenten

  • Gertrude

    Krayenbosch, Gertrude

    Gertrude Krayenbosch is een bevlogen docent met ruime ervaring met lesgeven, ze weet veel van keramiek en geeft jou de nodige technieken aan om jouw keramische ideeën vorm te geven. Handvormen methode en decoratie technieken met engobe (kleisilb met kleurpigmenten) zijn verrijkende mogelijkheden om je te laten verrassen door de wereld van keramiek. Tevens kwam Gertrude 27 jaar geleden in aanraking met het Boeddhisme. Ze raakte bevriend met en geïnspireerd door Khanti Nouwen, één van de eerste docenten gespecialiseerd op het gebied van compassie en zelfcompassie. Na het overlijden van Khanti heeft Gertrude heeft ze zich verder verdiept in de aspecten van compassie en is zij een gecertificeerd begeleidster van de compassie training; (MBCL) opgezet door Erik van den Brink en Frits Koster.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Keramiek boetseren en pottenbakken vervolg.

 Deze cursus is zowel voor beginners als gevorderd. Ben je beginner dan maak je kennis met de verschillende soorten klei en hun eigenschappen. Afhankelijk van je voorkeur kies je voor de werkvorm: draaien of handvorm. Glazuurkennis neemt in deze cursus een belangrijke plaats in.

Ben je gevorderd, dan ga je aan het werk met giet- en drukvormen.

Materiaalkosten: Klei is in het centrum te verkrijgen á € 9,95 per brood. De cursusprijs is inclusief glazuur en stookkosten.
Eerste les meenemen: afsluitbare emmer.

Handvormen methode en decoratie technieken met engobe (kleisilb met kleurpigmenten) zijn verrijkende mogelijkheden om je te laten verrassen door de wereld van keramiek.

Ben je erg trots op een creatie? Doe dan mee met een van onze cursisten exposities.