Keramiek boetseren en pottenbakken

Locatie
Wagnerlaan, Voorschoten
Startdatum
04 september 2018
Dag
Dinsdag
Tijd
09:30 tot 12:00
Einddatum
15 januari 2019
Aantal lessen
15
Prijs excl. btw
€ 312,4
Prijs incl. btw
€ 378
Code
111.202.033
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Gertrude

    Krayenbosch, Gertrude

    Gertrude Krayenbosch is een bevlogen docent met ruime ervaring met lesgeven, ze weet veel van keramiek en geeft jou de nodige technieken aan om jouw keramische ideeën vorm te geven. Handvormen methode en decoratie technieken met engobe (kleisilb met kleurpigmenten) zijn verrijkende mogelijkheden om je te laten verrassen door de wereld van keramiek. Tevens kwam Gertrude 27 jaar geleden in aanraking met het Boeddhisme. Ze raakte bevriend met en geïnspireerd door Khanti Nouwen, één van de eerste docenten gespecialiseerd op het gebied van compassie en zelfcompassie. Na het overlijden van Khanti heeft Gertrude heeft ze zich verder verdiept in de aspecten van compassie en is zij een gecertificeerd begeleidster van de compassie training; (MBCL) opgezet door Erik van den Brink en Frits Koster.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Keramiek boetseren en pottenbakken.

U maakt kennis met de verschillende soorten klei en hun eigenschappen. Afhankelijk van uw voorkeur kiest u voor de werkvorm: draaien of handvorm. Glazuurkennis neemt in deze cursus een belangrijke plaats in. Bent u gevorderd, dan gaat u aan het werk met giet- en drukvormen. 

Gertrude Krayenbosch is een bevlogen docent met ruime ervaring met lesgeven, ze weet veel van keramiek en geeft jou de nodige technieken aan om jouw keramische ideeën vorm te geven.

Handvormen methode en decoratie technieken met engobe (kleisilb met kleurpigmenten) zijn verrijkende mogelijkheden om je te laten verrassen door de wereld van keramiek.

Materiaalkosten: Klei is in het centrum te verkrijgen á € 9,95 per brood. De cursusprijs is inclusief glazuur en stookkosten.
Eerste les meenemen: afsluitbare emmer.