Keramiek

Locatie
Oude Vest
Startdatum
14 september 2018
Dag
Vrijdag
Tijd
09:30 tot 12:00
Einddatum
18 januari 2019
Aantal lessen
15
Prijs excl. btw
€ 296,65
Prijs incl. btw
€ 356
Code
111.202.031
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Gertrude

    Krayenbosch, Gertrude

    Gertrude Krayenbosch is een bevlogen docent met ruime ervaring met lesgeven, ze weet veel van keramiek en geeft jou de nodige technieken aan om jouw keramische ideeën vorm te geven. Handvormen methode en decoratie technieken met engobe (kleisilb met kleurpigmenten) zijn verrijkende mogelijkheden om je te laten verrassen door de wereld van keramiek. Tevens kwam Gertrude 27 jaar geleden in aanraking met het Boeddhisme. Ze raakte bevriend met en geïnspireerd door Khanti Nouwen, één van de eerste docenten gespecialiseerd op het gebied van compassie en zelfcompassie. Na het overlijden van Khanti heeft Gertrude heeft ze zich verder verdiept in de aspecten van compassie en is zij een gecertificeerd begeleidster van de compassie training; (MBCL) opgezet door Erik van den Brink en Frits Koster.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Keramiek.

Bent u een beginner? Dan maakt u in deze cursus kennis met verschillende keramische technieken, zoals het opbouwen uit ringen, werken met plakken en gebruiken van gipsmallen. Ook decoratiemethodes en glazuren komen aan bod. Bent u (meer) gevorderd, dan biedt deze cursus u de gelegenheid om uw persoonlijke interesse verder te ontwikkelen onder (individuele) begeleiding van de docent.

Materiaalkosten: Klei is in het centrum te verkrijgen á € 9,95 per brood. Een klei brood weegt 10 kilogram. De cursusprijs is inclusief glazuur en stookkosten.
Eerste les meenemen: afsluitbare emmer (inhoud ong. 10 liter) of afsluitbare plastic box (verkrijgbaar bij Blokker).

Handvormen methode en decoratie technieken met engobe (kleisilb met kleurpigmenten) zijn verrijkende mogelijkheden om je te laten verrassen door de wereld van keramiek.