Tekenen. Op vele manieren tekenen voor volwassenen

Locatie
Oude Vest
Startdatum
21 januari 2019
Dag
Maandag
Tijd
19:00 tot 21:30
Einddatum
20 mei 2019
Aantal lessen
13
Prijs excl. btw
€ 268,6
Prijs incl. btw
€ 325,01
Code
111.205.131
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Tineke

    Jacobs, Tineke

    Vanaf 1987 tot heden ontwikkelt Tineke Jacobs kunstprojecten en workshops ‘op maat’ voor diverse groepen. Naast haar eigen werk als kunstenaar (atelier Haagweg 4-A2 Leiden) geeft Tineke bij BplusC les in tekenen en schilderen. Naast het uiteindelijke resultaat staat bij haar vooral het plezier en het ontdekken van mogelijkheden voorop. Tineke geeft alle cursisten veel persoonlijke aandacht en neemt de diverse mogelijkheden en technieken uitvoerig onder de loep. Het ontwikkelen van het 'eigene' in ieders werk vind Tineke erg boeiend. Bij de kindergroep wordt aandacht aan beeldende ontwikkeling gegeven op zo’n manier dat ambacht/techniek en eigenheid van het kind -met humor en aandacht- een uitdagende combinatie vormt.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Tekenen. Op vele manieren tekenen voor volwassenen.

De cursus 'op vele manieren tekenen' voor volwassenen is een ontspannen en intensieve cursus waarbij iedereen kan aansluiten: beginners en gevorderden. Er zijn algemene opdrachten zoals het zelf samenstellen van een stilleven, een verhaal, een meegebrachte foto en abstracte onderwerpen.

Elk tekenmateriaal heeft zijn eigen charme. De manier waarop je het materiaal  gebruikt is belangrijk voor je onderwerp, we lopen hier stapsgewijs doorheen. Je tekening krijgt meer zeggingskracht en sfeer als  'de manier waarop je tekent' passend is bij het onderwerp. Je tekent met divers  tekenmateriaal en een aantal papiersoorten. Voorbeelden van tekeningen van beroemde kunstenaars en hedendaagse kunstenaars worden in deze cursus bekeken, besproken en geproefd. Goed kijken en steeds beter leren kijken.....Proberen, weglaten, toevoegen, ontdekken.... een ontdekkingstocht in mogelijkheden! 


Materiaalkosten: 25 euro materiaalbijdrage per cursus p.p, graag contant betalen 1e les bij de docent.
Meenemen: tekenbloc 180 grams + minimaal 1 zwarte fineliner watervast (± 3 mm) of een klein setje. Te koop bij o.a Terpentijn, Nieuwe Rijn, Leiden.