Kinderatelier tekenen, schilderen, kinderkunst 8-12 jaar

Locatie
Het Leidse Volkshuis
Startdatum
16 februari 2019
Dag
Zaterdag
Tijd
13:00 tot 14:30
Einddatum
01 juni 2019
Aantal lessen
13
Prijs excl. btw
€ 202
Prijs incl. btw
€ 202
Code
111.205.004
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Tineke

    Jacobs, Tineke

    Vanaf 1987 tot heden ontwikkelt Tineke Jacobs kunstprojecten en workshops ‘op maat’ voor diverse groepen. Naast haar eigen werk als kunstenaar (atelier Haagweg 4-A2 Leiden) geeft Tineke bij BplusC les in tekenen en schilderen. Naast het uiteindelijke resultaat staat bij haar vooral het plezier en het ontdekken van mogelijkheden voorop. Tineke geeft alle cursisten veel persoonlijke aandacht en neemt de diverse mogelijkheden en technieken uitvoerig onder de loep. Het ontwikkelen van het 'eigene' in ieders werk vind Tineke erg boeiend. Bij de kindergroep wordt aandacht aan beeldende ontwikkeling gegeven op zo’n manier dat ambacht/techniek en eigenheid van het kind -met humor en aandacht- een uitdagende combinatie vormt.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Kinderatelier tekenen, schilderen, kinderkunst 8-12 jaar.

Dit is echt iets anders dan een half uurtje tekenles op school! Deze lekker lange les zorgt dat je echt de kunstenaar in jezelf kan ontdekken.

Er is ruim tijd en meer individuele aandacht, tijd voor experiment, mislukkingen en resultaat omdat er gericht en ontspannen anderhalf uur per zaterdag wordt gewerkt!

Door middel van leuke, spannende opdrachten n.a.v hedendaagse en 20e eeuwse kunst worden kinderen uitgedaagd hun ‘eigen verhaal’ te tekenen, en te schilderen waarbij er veel aandacht is voor eigenheid op een inhoudelijke en speelse manier. Stap voor stap krijgen kinderen inhoudelijk de ambacht van het tekenen en schilderen onder de knie.

Het mengen van kleurpotloden en het mengen van verf (hoe maak je bv. goud?).

Het tekenen met krijtsoorten en inkt, Het kleurgevoel ontwikkelen en het ontdekken van ‘perspectief’.

Het tekenen en schilderen kan gecombineerd worden met andere beeldende vormen: tekenen op ander materiaal….op dia….op foto…op klei.

Op kinder/leeftijdsniveau leren kinderen positief te praten en te kijken naar andermans werk.

Materiaalkosten inclusief  € 25.