HORTUS-tekenen

Locatie
Hortus, Leiden
Startdatum
16 mei 2019
Dag
Donderdag
Tijd
13:00 tot 17:00
Einddatum
16 mei 2019
Aantal lessen
1
Prijs excl. btw
€ 34,71
Prijs incl. btw
€ 42
Code
111.209.026
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Tineke

    Jacobs, Tineke

    Vanaf 1987 tot heden ontwikkelt Tineke Jacobs kunstprojecten en workshops ‘op maat’ voor diverse groepen. Naast haar eigen werk als kunstenaar (atelier Haagweg 4-A2 Leiden) geeft Tineke bij BplusC les in tekenen en schilderen. Naast het uiteindelijke resultaat staat bij haar vooral het plezier en het ontdekken van mogelijkheden voorop. Tineke geeft alle cursisten veel persoonlijke aandacht en neemt de diverse mogelijkheden en technieken uitvoerig onder de loep. Het ontwikkelen van het 'eigene' in ieders werk vind Tineke erg boeiend. Bij de kindergroep wordt aandacht aan beeldende ontwikkeling gegeven op zo’n manier dat ambacht/techniek en eigenheid van het kind -met humor en aandacht- een uitdagende combinatie vormt.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus HORTUS-tekenen.

HORTUS-TEKENEN:

Voor beginners en gevorderden. Op speurtocht in de Hortus….Tijdens een wandeling maak je een aantal tekeningen. Je let op vorm, kleur en geur. Structuren van bomen en planten worden bekeken en getekend. Lijntekeningen getekend met potlood en dunschrijver-fineliner. We tekenen ook met houtskool, eventueel met krijt, m.a.w we gaan 'schilderend' tekenen.

Compositie, sfeer, en 'de lijn' zijn voor vandaag de belangrijkste uitgangspunten. Er wordt zoveel mogelijk individueel advies gegeven. D.m.v opdrachtjes word je op weg geholpen.

Verzamelen: voorbij de ingang, achter de kassa. Meenemen: kussentje o.i.d om op te zitten, map om werk te vervoeren, stevige ondergrond voor je papier (kan ook een tekenmap zijn). Geschikte kleding.

Cursusprijs is exclusief: materiaalkosten, toegang Hortus (museumjaarkaart geldig) en evt. koffie/thee in de pauze. Materiaalkosten variëren (afhankelijk van gebruik) van 5,- tot 12,50 euro. U kunt dit contant afrekenen bij de docent.