Schilderen in Aquarel

Locatie
Oude Vest
Startdatum
29 januari 2019
Dag
Dinsdag
Tijd
19:30 tot 22:00
Einddatum
07 mei 2019
Aantal lessen
12
Prijs excl. btw
€ 238,84
Prijs incl. btw
€ 289
Code
111.202.025
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Barthel

    Brussee, Barthel

    Docent Beeldhouwen in hout & Schilderen met olieverf. Barthel is afgestuurd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag met als hoofdvak Schilderen en bijvak Grafiek. Hij heeft gewerkt als illustrator. Hij is schilder en beeldhouwer en werkt in een robuuste, figuratieve stijl met als thema de alledaagse beslommeringen van de mens in de stad. In zijn lessen leert hij je met zijn tomeloze energie alle technieken die nodig zijn om jouw eigen beeld in hout te maken. Door zijn vakkennis en jarenlange ervaring is hij uitstekend in staat op een prettige manier jou uit te leggen hoe je te werk dient te gaan. Ook in zijn schilderlessen laat hij je ervaren hoe geweldig het is om in olieverf te schilderen.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Schilderen in Aquarel.

Aquarelleren had lange tijd een ‘oubollig’ imago. Volkomen onterecht want het is een prachtige techniek die ook door een moderne schilderes als Marlene Dumas wordt toegepast. Je leert in  deze cursus glaceren, nat in nat schilderen en andere aquareltechnieken.
De edele kunst van het aquarelschilderen wordt sinds de negentiende eeuw door kunstenaars en amateurs beoefend. En terecht want je hebt er niet veel voor nodig, materialen en papier kunnen gemakkelijk mee op reis en het resultaat kan verbluffend fraai zijn. Ook in illustratie wordt aquarel veelvuldig gebruikt. Aquarel is een rijke techniek, maar ook lastig!
In deze cursus wordt stap voor stap uitgelegd, hoe het werkt, wat de mogelijkheden zijn, en welke materialen het beste gebruikt kunnen worden.
Aan de orde komen papiersoorten, verschillen in kwasttechniek, werken maskeervloeistof, kleurenleer en motorische vaardigheid.
De eerste les zal advies gegeven worden over de aan te schaffen materialen. Potlood en papier meebrengen is dan voldoende. Ben je erg trots op een creatie? Doe dan mee met een van onze cursistenexposities.
Het materiaal voor de cursus is niet bij de prijs inbegrepen.