Grafisch ontwerpen verdieping

Locatie
Het Leidse Volkshuis
Startdatum
07 februari 2019
Dag
Donderdag
Tijd
19:00 tot 21:15
Einddatum
06 juni 2019
Aantal lessen
14
Prijs excl. btw
€ 333,89
Prijs incl. btw
€ 404
Code
111.205.141
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Mariska

    Bijvanck, Mariska

    Van jongs af aan was Mariska Bijvanck creatief bezig: zij probeerde op haar vierde jaar al haar belevenissen van een dag in stripverhalen vast te leggen. Daarnaast beschilderde ze doosjes, tasjes, stoeltjes en haar eigen kleren met fantasievolle patronen en tekeningen, zodat er iets geheel nieuws ontstond. Na haar middelbare school heeft zij de opleiding Illustratie aan de Kunstacademie Minerva te Groningen gevolgd. Hierna heeft ze nog een cursus Webdesign gevolgd. Nadat zij enige jaren als webdesigner heeft gewerkt, is ze een aantal jaren gestart met haar eigen bedrijf: ArtiDrops. Hier brengt zij al haar activiteiten als illustrator, vormgever en websiteontwerper samen. Daarnaast geeft zij les in Grafisch ontwerpen. Met haar avontuurlijke inslag leert zij je op een praktische manier de kneepjes van het vak. Mariska laat je zien hoe je met de vreemdste materialen de mooiste en origineelste resultaten kan behalen. Mariska Bijvanck neemt je in haar cursussen mee op een boeiende ontdekkingstocht door de grafische wereld.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Grafisch ontwerpen verdieping.

Als je de eerste cursus hebt gevolgd informeer dan bij de docent of je voldoende basiskennis bezit om in te stromen. We besteden in deze verdiepingscursus meer aandacht aan praktijkgerichte opdrachten. Hoe werk je bijvoorbeeld samen met een opdrachtgever? Er zal dan ook tenminste één opdracht zijn waarbij een kleine organisatie betrokken wordt (winkelier of restaurant). Het doorlopen ontwerpproces kun je daarna exposeren in een geschikte ruimte van de opdrachtgever. Het is handig als de cursist een laptop meeneemt.

Naast opdrachten komen ook compositie, vlakverdeling en het gebruik van verschillende materialen aan de orde. De laatste zes lessen werken we op donderdagavond in een ander lokaal met Photoshop. Printkosten van kleurenprints zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Lesmateriaal voor de eerste les: indien mogelijk en handig: verschillende soorten wit papier (met structuur en zonder structuur), gekleurd papier, schaar, snijmesje, potlood, mooie tijdschriften en een mobiel en/ of fotocamera.

Andere benodigde lesmaterialen worden tijdens de cursus opgegeven.