Grafisch ontwerpen

Locatie
Het Leidse Volkshuis
Startdatum
01 november 2018
Dag
Donderdag
Tijd
19:00 tot 21:15
Einddatum
14 februari 2019
Aantal lessen
14
Prijs excl. btw
€ 333,89
Prijs incl. btw
€ 404
Code
111.205.140
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Mariska

    Bijvanck, Mariska

    Van jongs af aan was Mariska Bijvanck creatief bezig: zij probeerde op haar vierde jaar al haar belevenissen van een dag in stripverhalen vast te leggen. Daarnaast beschilderde ze doosjes, tasjes, stoeltjes en haar eigen kleren met fantasievolle patronen en tekeningen, zodat er iets geheel nieuws ontstond. Na haar middelbare school heeft zij de opleiding Illustratie aan de Kunstacademie Minerva te Groningen gevolgd. Hierna heeft ze nog een cursus Webdesign gevolgd. Nadat zij enige jaren als webdesigner heeft gewerkt, is ze een aantal jaren gestart met haar eigen bedrijf: ArtiDrops. Hier brengt zij al haar activiteiten als illustrator, vormgever en websiteontwerper samen. Daarnaast geeft zij les in Grafisch ontwerpen. Met haar avontuurlijke inslag leert zij je op een praktische manier de kneepjes van het vak. Mariska laat je zien hoe je met de vreemdste materialen de mooiste en origineelste resultaten kan behalen. Mariska Bijvanck neemt je in haar cursussen mee op een boeiende ontdekkingstocht door de grafische wereld.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Grafisch ontwerpen.

Je maakt in deze cursus kennis met het brede vakgebied van de grafisch ontwerper. Diverse grafische aspecten komen aan de orde zoals kleur, compositie, druktechniek, letters en typografie. Er wordt gewerkt m.b.v. collage- en schildertechnieken en fotografie. De lessen 9, 10, 11 en 12 worden op donderdagavond in een speciaal lokaal gegeven en wordt er met Photoshop gewerkt. Ervaring is niet nodig, de docent legt stap voor stap alles uit.

Printkosten van kleurenprints zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen Lesmateriaal voor de eerste twee lessen: verschillende soorten wit papier (met structuur en zonder structuur), gekleurd papier, schaar, snijmesje, potlood, mooie tijdschriften en fotocamera. Andere benodigde lesmaterialen worden tijdens de cursus opgegeven. Na deze cursus kan je door met een verdiepingscursus.