Do-In Yoga

Locatie
Oude Vest
Startdatum
23 januari 2019
Dag
Woensdag
Tijd
18:15 tot 19:15
Einddatum
22 mei 2019
Aantal lessen
15
Prijs excl. btw
€ 116,53
Prijs incl. btw
€ 141
Code
111.503.305
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Saskia

    van den Burg, Saskia

    Sinds 1999 beoefen ik diverse vormen van yoga waarvan Do-In Yoga het beste bij mij past. Een veelzijdige, speelse vorm, waarin vele invloeden terug te vinden zijn. De opleiding tot Do-In yoga-docent heb ik gevolgd bij de Do-In School, Den Haag. De Do-In Practitioner Opleiding heb ik in 2013 afgerond en de Do-In Teacher Opleiding in 2015. Door het volgen van themadagen, trainingen en workshops zorg ik voor verdere verdieping. Ik geef inmiddels drie jaar les.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Do-In Yoga.

Do-In Yoga komt uit Japan en heeft de wortels in China waar de Taoïsten, zoals Lao Tze, de natuur nauwgezet bestudeerden om tot een beter begrip van het menselijk lichaam en de verhoudingen tussen mens, natuur en kosmos te komen. Hieruit ontstaat de vijf elementen leer en de Traditionele Chinese geneeswijze (TCG). Met Do-In Yoga ondersteun je het zelfhelend vermogen van je lichaam en door regelmatige beoefening kun je ongemakken en spanningen beter de baas.

Do-In Yoga bevordert soepelheid, uithoudingsvermogen en kracht. Net als de bloedvaten en het lymfestelsel lopen er meridianen (energiebanen) door je lichaam. Zij zorgen ervoor dat de Ki (levensenergie) vervoert wordt. Blokkades in de Ki kunnen allerlei lichamelijk, geestelijke en emotionele ongemakken veroorzaken. Met meditatie en zachte oefeningen uit de Indiase yoga, Martial Arts, T'ai Chi en Zenshiatsu zal de Ki gaan stromen en ervoor zorgen dat ongemakken en spanningen verlicht worden. Door oefeningen die de lenigheid bevorderen, waaronder de meridiaanstrekkingen, bouw je kracht van binnenuit op en ondersteun je de natuurlijke manier van bewegen vanuit de Hara (buikkracht). Beoefening versterkt het lichaam maar geven ook inzicht in onze emoties en gedachten. Bewust en met aandacht bewegen om de kracht van binnenuit te ervaren en op te bouwen.

Do-In Yoga werkt op vier niveau’s: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Je kan op elk niveau verrijken en je daarin ontwikkelen.

Je prettig voelen in lichaam en geest. Leren om in balans te komen en je zodoende minder uit het veld te laten slaan door bijvoorbeeld tegenslagen die in het leven voorkomen.

In de les is er aandacht voor Meditatie, fysieke oefeningen, savasana (eindontspanning).
Op een ontspannen, rustige manier en met aandacht neemt de docent je mee in de bewegingen. De docent geeft aanwijzing waar nodig maar houdt altijd ieders grenzen in acht. Elk lichaam is anders en elk lichaam heeft haar of zijn eigen beperkingen en uitdagingen.

Een deelnemer kan voorafgaand aan de les aangeven of er op dat moment iets speelt zoals lichamelijk ongemak, blessure, onrust, een emotie. Tijdens de les kan de docent daarop inspelen en oefeningen aanpassen. De docent is erg gevoelig voor sfeer en merkt vaak al op dat er ‘ iets’ is zonder dat de deelnemer(s) dit mondeling aangeven. Zo kan zij de les gevoelsmatig al aanpassen waar nodig.

Lesmateriaal
Er zijn op de locatie yogamatten, meditatiekussentjes en dekens aanwezig maar desgewenst kun je altijd je eigen yoga mat meenemen. Draag tijdens de les makkelijk zittende kleding zoals een legging/jogging broek en T-shirt/hemdje en voor de afsluitende Savasana een warm vest en sokken.

Voor wie?
Do-In Yoga is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Do-In Yoga is ideaal als je stijfheid ervaart of anderszins ongemak. Elke deelnemer kan in de les op haar of zijn eigen manier verdiepen.

Je bent van harte welkom om een proefles te komen doen om te ervaren of Do-In Yoga bij jou past. Ook kun je op elk moment tijdens de cursus instromen.

Zorg dat je geen volle maag hebt voor aanvang van de les (eet bijvoorbeeld iets lichts ongeveer een uur voor aanvang). Na de les is het raadzaam een glas (lauw) water of kruiden thee te drinken. Dit helpt het afvoeren van losgekomen afvalstoffen.